Dobozokon ugrál és hátraszaltózni is tud már a két lábon járó robot

Pár nappal ezelőtt még azon ámultunk, hogy milyen gördülékennyé vált a Boston Dynamics kutyarobotjának a mozgása. Pedig ez az egyszerűbben megoldható probléma, egy négylábú robot súlyelosztása sokkal jobb, sokkal stabilabban áll és mozog, mint egy kétlábú roboté, aminek a nehéz felsőtestét kell egyensúlyoznia mozgás közben.

Így hát ideje leesett állal bámulni, mert a Boston Dynamics kétlábú robotja, az Atlas is rendkívül ügyes lett. Egy frissen közölt videó alapján könnyedén ugrál dobozokra, illetve dobozról dobozra, és a végén úgy hátraszaltózik, mintha ennél természetesebb dolog nem is volna.

Ez a Wired szerint rendkívül bonyolult, már csak az említett súlyelosztási problémák miatt. Hogy mégis miért próbálkoznak ezzel, ha négylábú robotokat sokkal egyszerűbb volna gyártani? Mert a világot emberekre szabtuk az elmúlt pár ezer évben, így bármikor adódhatnak olyan feladatok, amiket leginkább egy humanoid robot tudna elvégezni.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.