Kedden kell beszámolnia Pintér Sándornak, mit derített ki a titkosszolgálat a „Soros-hálózatról”

A kormányzati szivárogtatás egyik fő terepe, a Magyar Idők azt írja, „információi szerint” az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kedden hallgatja meg Pintér Sándor belügyminisztert azzal kapcsolatban, hogy mire jutottak a „Soros-hálózat” magyarországi működését elemző titkosszolgálati vizsgálatok.

Nagy mennyiségű készpénzt mernék rá tenni, hogy a keddi ülésen megint ez lesz a forgatókönyv: a bizottság zárt ülésén Pintér mond valamit, ami után a fideszes Németh Szilárd kiáll, és elmondja, hogy konkrétumot ugyan nem mondhat, de meggyőző információk hangzottak el arról, hogy a Soros-hálózat veszélyt jelent a nemzetbiztonságra, majd jönnek az ellenzéki képviselők, akik meg azt mondják, hogy semmilyen olyan információ nem hangzott el, ami szerint a civil szervezetek Magyarország nemzetbiztonságát veszélyeztetnék.

Pintér Sándor belügyminiszter a Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét! című, a kvótareferendumról tartott fórumon az egri Polgárok Házában 2016. szeptember 15-én.Fotó: Komka Péter / MTI

Mivel az egyik titkosszolgálatot, az Információs Hivatalt a Miniszterelnökség felügyeli, így a bizottság a minisztériumot vezető Lázár Jánost is be fogja idézni, de azt még nem tudni, mikor.

Orbán októberben nyilatkozott arról, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatoknak fel kell tárniuk a „Soros-hálózatot”. A hálózat tagjaiként emlegetett civil szervezetekről érdemes tudni, hogy a nyilvánosság titkosszolgálati eszközök nélkül is megismerheti a szervezeti- és pénzügyi kereteiket, például a közhasznúsági jelentéseikből. (via Index)