Kedden kell beszámolnia Pintér Sándornak, mit derített ki a titkosszolgálat a „Soros-hálózatról”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A kormányzati szivárogtatás egyik fő terepe, a Magyar Idők azt írja, „információi szerint” az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kedden hallgatja meg Pintér Sándor belügyminisztert azzal kapcsolatban, hogy mire jutottak a „Soros-hálózat” magyarországi működését elemző titkosszolgálati vizsgálatok.

Nagy mennyiségű készpénzt mernék rá tenni, hogy a keddi ülésen megint ez lesz a forgatókönyv: a bizottság zárt ülésén Pintér mond valamit, ami után a fideszes Németh Szilárd kiáll, és elmondja, hogy konkrétumot ugyan nem mondhat, de meggyőző információk hangzottak el arról, hogy a Soros-hálózat veszélyt jelent a nemzetbiztonságra, majd jönnek az ellenzéki képviselők, akik meg azt mondják, hogy semmilyen olyan információ nem hangzott el, ami szerint a civil szervezetek Magyarország nemzetbiztonságát veszélyeztetnék.

Pintér Sándor belügyminiszter a Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét! című, a kvótareferendumról tartott fórumon az egri Polgárok Házában 2016. szeptember 15-én.Fotó: Komka Péter / MTI

Mivel az egyik titkosszolgálatot, az Információs Hivatalt a Miniszterelnökség felügyeli, így a bizottság a minisztériumot vezető Lázár Jánost is be fogja idézni, de azt még nem tudni, mikor.

Orbán októberben nyilatkozott arról, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatoknak fel kell tárniuk a „Soros-hálózatot”. A hálózat tagjaiként emlegetett civil szervezetekről érdemes tudni, hogy a nyilvánosság titkosszolgálati eszközök nélkül is megismerheti a szervezeti- és pénzügyi kereteiket, például a közhasznúsági jelentéseikből. (via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.