Orbán szerint ha Navracsics sem tud a Soros-tervről, az „annál is inkább amellett érv, hogy tudjuk meg”

A miniszterelnök reggel szokása szerint bement a Kossuth Rádióba, hogy Soros Györgyről, a háttérhatalmakról és a jöttmentektől fenyegetett európai biomasszáról beszéljen.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI / MTVA

A beszélgetés egy pontján a riporter megkérdezi arról, hogy Navracsics Tibor fideszes frakcióvezetőből és miniszterből lett uniós biztos szerint nincs is Soros-terv, vagy legalábbis az Európai Bizottságban ő ilyenről nem tud, és azt mondta, nagyon rosszul esett neki, hogy olyan emberek Soros-csatlósozták le, akik „15 évig ájuldoztak a zsenialitásától”. Erről Orbán korábban azt mondta, hogy ő tudja jól, most pedig ezt mondta:

Kossuth Rádió: Navracsics Tibor azt mondta, hogy nincsen Soros-terv. Ki az, aki együttműködik ezzel a rendszerrel?

Orbán Viktor: Hát ezért, látja! Még ő sem tudja, tehát ez annál is inkább amellett érv, hogy tudjuk meg.

Ez azért érdekes, mert épp arról zajlik nemzeti konzultáció, hogy a Soros-terv létezik, és az egész kormány azt harsogja, hogy már el is kezdték végrehajtani. Most meg Orbán úgy csinált, mintha az lenne a célja az egész propaganda-hadjáratnak, hogy kiderüljön, van-e Soros-terv.

Persze ezt csak azután mondta, hogy a „Soros-birodalomról” kiszivárgott dokumentumokra hivatkozott, amik szerint (szerinte) a „Soros-hálózatnak” kiterjedt befolyási övezete van az Európai Parlamentben és az EU más intézményeiben, és a célja egy kevert népességű Európa létrehozása és a migránskérdésben vele szemben álló magyar kormány elítéltetése. Úgy fogalmazott, hogy a hálózat tagjai Brüsszelben azért dolgoznak, hogy „a bevándorláskérdésben a Sorosékkal szemben állást foglaló magyar kormányt (...) elítéltessék, megbélyegezzék, és rászorítsák, hogy változtassa meg a migránspolitikáját”.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút ad a 180 perc című műsorban 2017. október 27-én.Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI / MTVA

A kormányfő már ott tart, hogy az európai életet befolyásolni igyekvő „Soros-hálózatot” a nemzetbiztonsági szolgálatok közreműködésével kell a nyilvánosság elé tárni.