Végleg bezárt az állatkínzó budai kávézó

ÁLLAT
2017 november 17., 14:19
comments 98

Eladó/kiadó felirat került a Bartók Béla úti Exzootic Caféra. Ez az kávézó, ahol a vendégek állatokat simogathattak, de kiderült, hogy ott valójában rettentes körülmények között tartották az emiatt meg is betegedett állatokat. 

Egy volt alkalmazott a hvg-nak nyilatkozva leplezte le a körülményeket:

„Még a beteg állatok sem kaptak semmilyen kezelést, mialatt ott voltam, pedig járt ott az állatorvosuk. Többen olyan rossz bőrben volt, hogy az már a vendégeknek is feltűnt és megjegyezték. A kenguru véreset pisilt, a szurikáta azért van most egyedül, mert a testvére rejtélyes körülmények közt meghalt. A leguán bőrbeteg, csúnyán terjedő gennyes sebe volt, és szegény nagyon fázik, folyamatosan infralámpa alatt kellene lennie, ezért kucorog a lehető legmelegebb helyen.”

A cikk megjelenése után hatósági ellenőrzést tartottak a helyen, nemcsak az állattartás körülményeit vizsgálták, hanem a súlyos higiéniás helyzetet is, a konyhában ugyanis olyan állapotok voltak, amik a vendégeket egészségét is veszélyeztették. A razzia után a hely működését ideiglenesen felfüggesztették, csak azután nyithattak volna újra, ha a feltárt hiányosságokat megoldják. 

photo_camera Fotó: exZOOtic Café

Amikor a múlt héten megkérdeztük a kávézót, arról beszéltek, hogy folytatni fogják: 

"A Nébih csupán a vendéglátási részleget függesztette fel. A tisztorvosi szolgálat néhány változtatást írt elő, például a huzat megszüntetése. Illetve azt, hogy az 1, azaz egy darab rossz bőrben lévő kaméleonnak hozzunk létre egy elkülönítőt.”

Nagyobb változást sem terveztek: 

„Menedzsment-csere történt, a konyhát kell átalakítani. Ez utóbbi lesz az egyetlen látványos, látható dolog.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.