Végleg bezárt az állatkínzó budai kávézó

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Eladó/kiadó felirat került a Bartók Béla úti Exzootic Caféra. Ez az kávézó, ahol a vendégek állatokat simogathattak, de kiderült, hogy ott valójában rettentes körülmények között tartották az emiatt meg is betegedett állatokat. 

Egy volt alkalmazott a hvg-nak nyilatkozva leplezte le a körülményeket:

„Még a beteg állatok sem kaptak semmilyen kezelést, mialatt ott voltam, pedig járt ott az állatorvosuk. Többen olyan rossz bőrben volt, hogy az már a vendégeknek is feltűnt és megjegyezték. A kenguru véreset pisilt, a szurikáta azért van most egyedül, mert a testvére rejtélyes körülmények közt meghalt. A leguán bőrbeteg, csúnyán terjedő gennyes sebe volt, és szegény nagyon fázik, folyamatosan infralámpa alatt kellene lennie, ezért kucorog a lehető legmelegebb helyen.”

A cikk megjelenése után hatósági ellenőrzést tartottak a helyen, nemcsak az állattartás körülményeit vizsgálták, hanem a súlyos higiéniás helyzetet is, a konyhában ugyanis olyan állapotok voltak, amik a vendégeket egészségét is veszélyeztették. A razzia után a hely működését ideiglenesen felfüggesztették, csak azután nyithattak volna újra, ha a feltárt hiányosságokat megoldják. 

Fotó: exZOOtic Café

Amikor a múlt héten megkérdeztük a kávézót, arról beszéltek, hogy folytatni fogják: 

"A Nébih csupán a vendéglátási részleget függesztette fel. A tisztorvosi szolgálat néhány változtatást írt elő, például a huzat megszüntetése. Illetve azt, hogy az 1, azaz egy darab rossz bőrben lévő kaméleonnak hozzunk létre egy elkülönítőt.”

Nagyobb változást sem terveztek: 

„Menedzsment-csere történt, a konyhát kell átalakítani. Ez utóbbi lesz az egyetlen látványos, látható dolog.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.