A lemondatott libanoni kormányfő azt ígéri, visszatér Bejrútba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A két hete lemondott Saad Haríri szombaton Párizsba utazott, ahol Emmanuel Macron is fogadta. A francia elnökkel közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a következő napokban hazautazik Bejrútba, hogy tisztázza a váratlan lemondását.

Emmanuel Macron fogadja Saad HaríritFotó: THOMAS SAMSON/AFP

Az AP hírügynökség korábban arról írt, hogy a libanoni politikus a feleségével és a gyerekeivel érkezett Franciaországba. 

Haríri két héttel ezelőtt egy Szaúd-Arábiából közvetített tévéadásban jelentette be, hogy lemond, mivel Irán és a Hezbollah radikális síita szervezet rátette kezét az országára. Ugyanakkor ezt a libanoni elnök nem fogadta el, és azzal vádolta a szaúdiakat, hogy túszul ejtették a kormányfőt. Haríri most is tagadta, hogy a szaúdiak akarata ellenére tartották volna fogva. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.