Távozik a pannonhalmi apátság éléről Várszegi Asztrik

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

27 év után távozik a Pannonhalmi Apátság éléről Várszegi Asztrik főapát. A bencés kolostor szerzetesei januárban választhatnak új vezetőt maguknak. Pannonhalmán működik az ország egyik legfontosabb egyházi középiskolája is. Ez az ország legrégebbi apátsága, 966-ban alapították.

Várszegi Asztrik így fejezte be ünnepi beszédét az apátság idei Márton napi rendezvényén, péntek este: 

"A Szent Márton-napokkal 17 év telt el, az én főapáti szolgálatomban pedig immár lassan 27 év telik be. A bencés hagyomány bölcsessége azt diktálta szívemnek és ez van házi törvényeinkben is, hogy az idősebb adja át helyét a fiatalabbnak. Ezt teszem magam is jó szívvel és csak úgy köszönök el, hogy nem főapátként, de jóbarátként megmaradok kedves mindannyiuk számára a továbbiakban is."

Várszegi a magyar katolikus egyház liberálisabb vonalához tartozott. A kvótanépszavazás idején felemelte hangját a menekültek ellen hergelő propagandával szemben, és az indulatok helyett inkább gondolkodásra buzdította az embereket. (kisalfold.hu)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.