Beyoncé negyedannyival lett a világ legtöbbet kereső női előadója, mint amennyit Mészáros Lőrinc keresett

2017 november 20., hétfő 18:33
203

A Forbes friss listája szerint a zeneiparban 2017-ben a női előadók közül Beyoncé kereste a legtöbbet a Lemonade című albumával és a Formation világturnéval.

Beyoncé ezzel egy év alatt összesen kb. 105 millió dollárt (kb. 28 milliárd forintot) keresett, ami alig több mint negyede annak a 100 milliárd forintnak, amivel Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester egy év alatt gyarapodott.

Fotó: Robyn Beck / AFP | Botos Tamás / 444

Beyoncénak is csak azt tudjuk tanácsolni, amit a felcsúti gázszerelőnek javasoltunk: ne hagyja, hogy kevésbé sikeres, sokkal szegényebb barátaival megromoljon a kapcsolata.

Taylor Swift csak a 3., de ő csak most indul be igazán

A legjobban kereső női sztárok között a 2. helyre Adele került, aki 69 millió dolláros bevételét főleg az idei turnéjából és a 2015-ben megjelent és eladási rekordokat döntő 25 című albumából szerezte. A brit énekesnő egy éve is 2. volt a ranglistán 80,5 millió dolláros adózatlan jövedelemmel.

Fotó: Kevin Winter / AFP

A tavalyi listavezető, Taylor Swift a 3. helyre csúszott vissza a 44 millió dolláros bevételével, ami messze elmarad az előző évi 170 millió dollártól. Viszont a 27 éves énekesnő csak most indul turnéra, és nemrég jelent meg az új, Reputation című lemeze.

Fotó: Suzanne Cordeiro / AFP

Tehát Beyoncé, Adele és Taylor Swift együtt sem tudott annyit keresni egy év alatt, mint Felcsút fideszes polgármestere. Most mondja bárki, hogy a magyar modell nem működik!

A lista 4. helyére a kanadai Celine Dion került 42 millió dollárral, az 5. pedig Jennifer Lopez lett 38 millió dollárral.

Egy érdekesség is van, ami elég sokat elárul az Egyesült Államok fogyasztói preferenciáiról: a 6. Dolly Parton lett, a 71 éves countryénekes ugyanis 37 millió dollárt keresett 62 koncerttel.

őt Rihanna 36 millió, Britney Spears 34 millió, Katy Perry 33 millió és a 75 éves Barbra Streisand 30 millió dollárral követi.

A Forbes a lista készítésekor a 2016 júniusától eltelt 12 hónap adózatlan jövedelmeit vette figyelembe. A sztárok bevételeit főleg a lemezeladásokból és a turnék adataiból számolták ki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt