Balog Zoltán szerint Farkas Flórián milliárdos csalásán rugózni "burkolt rasszizmus" is lehet

POLITIKA
2017 november 21., 22:14
comments 235
photo_camera Fotó: Halász Júlia / 444

A Magyar Nemzet tudósítása szerint Balog Zoltán emberi erőforrásminiszter keddi meghallgatásán tartotta magát ahhoz a korábbi kijelentéséhez, ami szerint nagyra tartja Farkas Flórián az Országos Roma Önkormányzatban (ORÖ) élén végzett munkáját - dacára annak, hogy a cigány vezető ellen (a Híd a munka világába programmal összefüggésben) 1,6 milliárd forint értékű csalás miatt zajlik nyomozás. 

„A kijelentésemet megvédem és fenntartom: volt olyan négy év, amikor nem volt botrány az Országos Roma Önkormányzatban (ORÖ), és akkor úgy hívták az elnököt, hogy Farkas Flórián. És akkor ennyi”  

– húzta alá korábbi mondatait Balog, aki elismerte, hogy vannak „kisiklások”, ezért is rendelt el 12 vizsgálatot regnálása alatt, de ez még nem teszi zárójelbe a Farkas által elvégzett munkát és a több száz sikeres programot. A miniszter szerint egyébként cigányként „kétszer olyan becsületesnek kell lenni, mint a többségi társadalomhoz tartozónak, mert sokkal jobban figyelik”, de felhívta a figyelmet arra is, hogy 

„gyanús is az, amikor egy programon rugóznak és okoskodnak évek óta, hogy nincs-e abban burkolt rasszizmus”. 

(Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.