Nizzában őrizetbe vették Szulejman Kerimov oligarcha-szenátort

2017 november 21., kedd 19:12
32
Szulejmán Kerimov az orosz felsőházban Fotó: Vladimir Fedorenko/Sputnik

Egy neve elhallgatását kérő orosz követségi dolgozó tájékoztatta arról a RIA Novosti állami hírügynökséget, hogy a nizzai reptéren francia rendőrök letartóztatták Szulejman Kerimov Putyin-közeli üzletermbert, az orosz felsőház képviselőjét. 

Nem világos, hogy milyen jogi hivatkozással kapcsolták le az oligarchát és Kerimov kommunikációs emberei sem reagáltak még az értesülésre. 

 Az 51 éves Kerimov a pénzügyi- és az energiaszektorban végrehajtott befektetéseivel és persze jó kapcsolataival az egyik leggazdagabb orosz lett az elmúlt években, vagyonát a Forbes 6,3 milliárd dollárra becsli. A Kerimov-família tulajdonolja a legnagyobb  Polyust, Oroszroszág legnagyobb aranybányászati vállalatát.

Kerimov neve azért is lehet ismerős Magyarországon, mert ő volt a tulajdonosa az orosz Anzsi Mahacskala labdarúgócsapatnak, amelyik 2011-ben Samuel Eto'o és más sztárok után 14 millió euróért cserébe négy évre megvásárolta a PSV-től Dzsudzsák Balázs játékjogát. Kerimov jóbarátja Roman Abramovics Chelsea-tulajdonosnak is. (Financial Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt