Nizzában őrizetbe vették Szulejman Kerimov oligarcha-szenátort

külföld
2017 november 21., 19:12
comments 32
Szulejmán Kerimov 2017-ben az orosz felsőházban
photo_camera Szulejmán Kerimov az orosz felsőházban Fotó: Vladimir Fedorenko/Sputnik

Egy neve elhallgatását kérő orosz követségi dolgozó tájékoztatta arról a RIA Novosti állami hírügynökséget, hogy a nizzai reptéren francia rendőrök letartóztatták Szulejman Kerimov Putyin-közeli üzletermbert, az orosz felsőház képviselőjét. 

Nem világos, hogy milyen jogi hivatkozással kapcsolták le az oligarchát és Kerimov kommunikációs emberei sem reagáltak még az értesülésre. 

 Az 51 éves Kerimov a pénzügyi- és az energiaszektorban végrehajtott befektetéseivel és persze jó kapcsolataival az egyik leggazdagabb orosz lett az elmúlt években, vagyonát a Forbes 6,3 milliárd dollárra becsli. A Kerimov-família tulajdonolja a legnagyobb  Polyust, Oroszroszág legnagyobb aranybányászati vállalatát.

Kerimov neve azért is lehet ismerős Magyarországon, mert ő volt a tulajdonosa az orosz Anzsi Mahacskala labdarúgócsapatnak, amelyik 2011-ben Samuel Eto'o és más sztárok után 14 millió euróért cserébe négy évre megvásárolta a PSV-től Dzsudzsák Balázs játékjogát. Kerimov jóbarátja Roman Abramovics Chelsea-tulajdonosnak is. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.