„Okos enged, szamár szenved” - inkább átengedik a Rádió 1 nevet Andy Vajnának Békésben

Média
2017 november 21., 8:02
comments 82

Ahogy azt a vidéki rádiófrekvenciák érdeklődők nyilván betéve fújják, Andy Vajna és az ő Rádió 1-e mára az egész országot letarolta. Az ellenállás néhány kis körzeti rádióra korlátozódik, ezek közül a legismertebb a Mazán család által birtokolt két békési frekvencia, az orosházi Rádió 1 Orosháza és a békéscsabai Rádió 1 Start esete.

photo_camera Andy Vajna filmügyi kormánybiztos interjút ad az AFP-nek 2012. február 10-én (Fotó: Kisbenedek Attila / AFP) Fotó: ATTILA KISBENEDEK

A két csatorna több mint húsz éve működik ezen a néven, és most már jó ideje nyíltan háborúznak Vajna cége, a Rádió 1-hálózatot működtető Radio Plus Kft. ellen. A 24.hu cikkében részletesebben is taglalt bonyolult jogi csatározás eredményeként Békéscsabán az az elég vicces helyzet alakult ki, hogy egy ideje két darab Rádió 1 is működik, a Vajna-féle új, és a Mazánék féle régi.

Az abszurd helyzetet tovább nehezíti, hogy a két csatorna nemcsak egymással, hanem Mazánék a rádiófrekvenciákat kiosztó Médiatanáccsal is szemben áll, a perek és perrel fenyegetések kusza hálóját talán még a videi rádiófrekvenciák iránt érdeklődők sem lennének képesek kibogozni.

Most viszont közel lehet a megoldás, mert Mazán Tamás a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy bár továbbra is úgy gondolják, jogszerűen használják a Rádió 1 nev, inkább megváltoztatják a nevüket. És egyébként is:

„okos enged, szamár szenved”

A dolgot tovább bonyolítja, hogy a névváltozáshoz - a régi békésiek a Mega Rádió névben gondolkoznak - szintén médiatanácsi engedély kell.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt