Ellenkampányt indít Soros György

Megelégelte az ellene folyó kormányzati kampányt Soros György, ezért tájékoztatni akarja a magyar lakosságot arról, hogy mi is az igazság. Ezt a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti szóvivője, Csontos Csaba jelentette be kedden a Hír TV Egyenes című műsorában. 

A kormány céltáblája a napokban előbb a 168 Órában megjelent írásban utasította vissza pontról pontra a nemzeti konzultációban neki tulajdonított szándékokat. Aztán telefonos interjút adott a Financial Timesnak, ebben azt mondta, hogy Orbán egy maffiaállam vezetője. Azzal indokolta a megszólalását, hogy félti az alapítványa munkatársait, miután  Orbán korábban bejelentette, hogy a magyar titkosszolgálatok vizsgálni fogják ezeket a szervezeteket, és attól tart, hogy egyénileg is üldözni fogják a szervezetek vezetőit. 

Aztán az RTL Klubnak is interjút adott, ebben magyarul üzente, hogy kész megvédeni a munkatársait. 

Csontos Csaba azt mondta a Hír TV-ben, hogy a kormányzati lejárató kampány csak az ország problémáiról próbálja elterelni a figyelmet. Soros ellenkampánya nemcsak arról fog szólni, hogy mit gondol azokról a kérdésekről, amelyeket a kormányzat neki tulajdonított, de be akarja mutatni, hogy valójában mivel foglalkoznak az általa támogatott szervezetek.

Az Orbán által kezdeményezett titkosszolgálati vizsgálat eredményéről Pintér Sándor tegnap a parlament nemzetbiztonsági bizottsága előtt számolt be. Az Index értesülése szerint a zárt ülésen a belügyminiszter nem tudta alátámasztani  azt a paranoid kormánypropagandát, hogy Soros György és az általa támogatott szervezetek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenének.