Még százmilliót ráköltenek a vizes vébére felújított uszodára

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az európai közbeszerzési értesítő mai számából derült ki, hogy a nyáron, a vizes világbajnokságra felújított Hajós Alfréd uszodán még az idén további munkákat kell elvégezni. Olyan jellegűeket, amik miatt az eredetileg 2,5 milliárd forintról indult, majd 2,8 milliárdra emelt felújítás tovább drágul, és most 2,9 milliárd forintra nőtt.  

A tetőszerkezettel van valami halaszhatatlan, korábban el nem végezhető munka. Erős a gyanú, hogy köze lehet ahhoz a novemberi beázáshoz, ami miatt edzéseket is el kellett halasztani. 

Aki szereti olvasni, hogyan magyarázzák a további pénzköltést, annak iderakom szó szerint, jó szórakozást hozzá:

„A Hajós Alfréd uszoda felújítás során egyebek mellett megvalósult a légkezelő rendszer (vezetékek, ki- és befúvók) cseréje, illetve tető szigetelésének szükség szerinti, úgynevezett foltszerű javítása. Megvalósult továbbá az épület energetikai modernizálásának részeként a nyílászárók cseréje a medencetérben, ami az új nyílászárókat is figyelembe vevő, az energetikai hatékonyságot, valamint az épület kiegyensúlyozott termodinamikai jellemzőit biztosító és megfelelő légkezelő berendezés beépítését tette szükségessé. Tekintettel arra, hogy a légkezelő berendezés cseréje a tető szerkezetében is változtatást igényel, az érintett tetőszakasz átépítése, illetve felújítása műszaki szempontból nem választható el a légkezelő berendezés cseréjétől, azt azzal egy időben szükséges elvégezni. Ezen munkák elvégzése a téli időszak előtt feltétlenül indokolt.”

Tegnap került elő egyébként még egy, 318 milliós beruházás, ami szintén a nyári vizes vébéhez köthető. (24.hu)