Schmidt Mária bevenné a cégébe a közmédia vezetőjét

2017 november 22., szerda 9:29
36

Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója kerülne be annak a milliárdos ingatlancégnek a menedzsmentjébe, amelynek főrészvényese Schmidt Mária családi cége, írja a hvg.hu

A Budapesti Ingatlan Hasznosító és Fejlesztési Nyrt. december 22-re hívott össze rendkívüli közgyűlést, ahol  egyetlen napirendi pontként dönthetnek Vaszily igazgatósági tagságáról. A lap információit Vaszily Miklós is megerősítette. 

Jobbról a második Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Schmidt Mária október végén szerzett többségi befolyást a BIF-ben, amikor a hozzá tartozó Pió-21 Kft. kivásárolta Spéder részvényeinek vevőjét,  Horváth Lászlót is. 

Korábban az ingatlanfejlesztőben jelentős részesedése volt Spéder Zoltán egykori Fidesz-közeli bankár-ingatlanbefektetőnek, de ő a kormányzati leszámolása után alacsony áron megvált részétől és átengedte azt Horváth Lászlónak, a LAC Holding tulajdonosának, akinek szintén közeli kormányzati kapcsolatai vannak.

Az eset érdekessége, hogy Schmidt mellett a Pió-21 tulajdonosa még fia, Ungár Péter, az LMP vezető politikusa is. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt