Schmidt Mária bevenné a cégébe a közmédia vezetőjét

politika
2017 november 22., 09:29

Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója kerülne be annak a milliárdos ingatlancégnek a menedzsmentjébe, amelynek főrészvényese Schmidt Mária családi cége, írja a hvg.hu

A Budapesti Ingatlan Hasznosító és Fejlesztési Nyrt. december 22-re hívott össze rendkívüli közgyűlést, ahol  egyetlen napirendi pontként dönthetnek Vaszily igazgatósági tagságáról. A lap információit Vaszily Miklós is megerősítette. 

Jobbról a második Vaszily Miklós, az MTVA egykori vezérigazgatója, jelenleg a TV2 elnöke, és az Indamedia társtulajdonosa
photo_camera Jobbról a második Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Schmidt Mária október végén szerzett többségi befolyást a BIF-ben, amikor a hozzá tartozó Pió-21 Kft. kivásárolta Spéder részvényeinek vevőjét,  Horváth Lászlót is. 

Korábban az ingatlanfejlesztőben jelentős részesedése volt Spéder Zoltán egykori Fidesz-közeli bankár-ingatlanbefektetőnek, de ő a kormányzati leszámolása után alacsony áron megvált részétől és átengedte azt Horváth Lászlónak, a LAC Holding tulajdonosának, akinek szintén közeli kormányzati kapcsolatai vannak.

Az eset érdekessége, hogy Schmidt mellett a Pió-21 tulajdonosa még fia, Ungár Péter, az LMP vezető politikusa is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.