Schmidt Mária ingatlancége kivásárolta Spéder vevőjét is

üzlet
2017 október 29., 20:58
comments 367
photo_camera Schmidt Mária  Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Magyar Nemzet arról ír, hogy  Schmidt Mária  - a magyar kormány egyik ideológusa, a Terror Háza igazgatója - ingatlancége, a Budapesti Ingatlan Hasznosító és Fejlesztési Nyrt. kivásárolta utolsó kisebbségi részvényesét is.  

Az ingatlanfejlesztőben jelentős részesedése volt Spéder Zoltán egykori Fidesz-közeli bankár-ingatlanbefektetőnek, de ő a kormányzati leszámolása után alacsony áron megvált részétől és átengedte azt Horváth Lászlónak, a LAC Holding tulajdonosának, akinek szintén közeli kormányzati kapcsolatai vannak. 

A Nemzet szerint a BIF most kivásárolta Horváth László (tehát Spéder egykori) 3 millió részvényét. 

A Pió-21 Kft. - amely Schmidt elhunyt férje, Ungár András örökségként hagyott családjára - korábban kisebbségi tulajdonosa volt a BIF-nek. Schmidt cége júliusban már 71,5 százalékra növelte részesedését a BIF-ben, amikor megszerezte a svájci BFIN Asset Management AG (épp csak májusban behúzott) részvénycsomagját. 

Az eset érdekessége, hogy Schmidt mellett a Pió-21 tulajdonosa még Ungár Anna és Ungár Péter. Utóbbi az LMP vezető politikusa. A lap elérte Ungárt, aki azt mondta: „nem veszek részt a cég vezetésében, nem tudom mennyibe került részvények felvásárlása.” (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.