Ugyanazt az autót többször is eladta a gyöngyösi férfi, pedig nem is volt az övé, ráadásul a forgalomból is kivonták

bűnügy
2017 november 22., 07:38
comments 47

Anyósa segítségével károsította meg a vevőket a gyöngyösi sorozatcsaló - írja a Gyöngyösi Járási Ügyészség. A férfi és anyósa ugyanazt az autót adta el többször.

A gyöngyösi csaló 2015 júliusában vett meg egy, az előző használója által csak lízingelt, banki tulajdonban álló autót, melyet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nemfizetése miatt korábban ráadásul már kivontak a forgalomból. Annak ellenére, hogy a csaló pontosan tisztában volt azzal, hogy a bank tulajdonában lévő autót az előző tulajdonosa nem adhatta volna el, netes hirdetési oldalon kezdtée árulni. A hirdetésre jelentkezők elől elhallgatta azt is, hogy az autót kivonták a forgalomból. Ezzel azért a naiv vevők akkor legalább szembesültek, amikor az okmányirodában nem tudták átiratni a járművet. 

Amikor visszavitték a reklamáló vevők a kocsit, a csaló nem fizette vissza a pénzt, hanem azt ígérte, hogy elintézi az átírást, csak hagyják ott a kocsit. Aztán újra és újra eladta az autót. 

A nyomozó hatóság végül lefoglalta a gépjárművet. A csalót azzal is vádolják, hogy két másik, komoly műszaki hibában szenvedő autó eladása során eltitkolta azok tényleges műszaki állapotát. A férfi a hibás gépkocsikat hozzá visszaszállító, reklamáló vevőknek az általuk kifizetett vételárat ugyancsak nem fizette vissza, amivel a megtévesztett sértetteknek 225.000 forint és 930.000 forint közötti károkat okozott.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a férfival szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, míg az anyósával szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.