Ugyanazt az autót többször is eladta a gyöngyösi férfi, pedig nem is volt az övé, ráadásul a forgalomból is kivonták

Anyósa segítségével károsította meg a vevőket a gyöngyösi sorozatcsaló - írja a Gyöngyösi Járási Ügyészség. A férfi és anyósa ugyanazt az autót adta el többször.

A gyöngyösi csaló 2015 júliusában vett meg egy, az előző használója által csak lízingelt, banki tulajdonban álló autót, melyet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nemfizetése miatt korábban ráadásul már kivontak a forgalomból. Annak ellenére, hogy a csaló pontosan tisztában volt azzal, hogy a bank tulajdonában lévő autót az előző tulajdonosa nem adhatta volna el, netes hirdetési oldalon kezdtée árulni. A hirdetésre jelentkezők elől elhallgatta azt is, hogy az autót kivonták a forgalomból. Ezzel azért a naiv vevők akkor legalább szembesültek, amikor az okmányirodában nem tudták átiratni a járművet. 

Amikor visszavitték a reklamáló vevők a kocsit, a csaló nem fizette vissza a pénzt, hanem azt ígérte, hogy elintézi az átírást, csak hagyják ott a kocsit. Aztán újra és újra eladta az autót. 

A nyomozó hatóság végül lefoglalta a gépjárművet. A csalót azzal is vádolják, hogy két másik, komoly műszaki hibában szenvedő autó eladása során eltitkolta azok tényleges műszaki állapotát. A férfi a hibás gépkocsikat hozzá visszaszállító, reklamáló vevőknek az általuk kifizetett vételárat ugyancsak nem fizette vissza, amivel a megtévesztett sértetteknek 225.000 forint és 930.000 forint közötti károkat okozott.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a férfival szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, míg az anyósával szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.