Az argentin haditengerészet szerint „kritikus fázisba” lépett az eltűnt tengeralattjáró utáni keresés

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Mivel nagyjából mostanában fogyhat el az oxigén, ami eddig életben tarthatta az egy hete eltűnt argentin tengeralattjáró 44 fős legénységét, a tengeralattjáró utáni kutatás kritikus fázisba lépett - mondta az argentin haditengerészet szóvivője egy szerdai sajtótájékoztatón. Enrique Balbi szerint szerdán segítette a keresést, hogy az elmúlt napok szélviharai után végre kedvezőbbre fordult az idő a tengeren, így a keresőhajók nagyobb területet tudtak lefedni. A tengeralattjárót azonban így sem találták meg.

A német gyártmányú, San Juan nevű tengeralattjáró legutoljára november 15-én hallatott magáról, azóta azonban valamiért egyáltalán nem tudott a felszínre jönni. Míg a hajón elegendő tartalékok vannak élelmiszerből, oxigénnel csak nagyjából 7-10 napig húzhatja a legénység anélkül, hogy a felszínre emelkednének, de hogy pontosan mikor fogyna el az oxigén, az sok tényező függvénye.

A tengeralattjárót jelenleg több mint 30 hajó és repülő és több mint 4000 ember keresi. Az argentin haditengerészet segítséget kapott az akcióban Brazíliától, Chilétől, az Egyesült Államoktól és az Egyesült Királyságtól is. Az utóbbi napokban több jelet is fogtak a keresők, amit a San Juanról származónak hittek, de ezek a feltételezések hamisnak bizonyultak. (Business Insider)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.