Az argentin haditengerészet szerint „kritikus fázisba” lépett az eltűnt tengeralattjáró utáni keresés

külföld
2017 november 23., 05:20
comments 73

Mivel nagyjából mostanában fogyhat el az oxigén, ami eddig életben tarthatta az egy hete eltűnt argentin tengeralattjáró 44 fős legénységét, a tengeralattjáró utáni kutatás kritikus fázisba lépett - mondta az argentin haditengerészet szóvivője egy szerdai sajtótájékoztatón. Enrique Balbi szerint szerdán segítette a keresést, hogy az elmúlt napok szélviharai után végre kedvezőbbre fordult az idő a tengeren, így a keresőhajók nagyobb területet tudtak lefedni. A tengeralattjárót azonban így sem találták meg.

A német gyártmányú, San Juan nevű tengeralattjáró legutoljára november 15-én hallatott magáról, azóta azonban valamiért egyáltalán nem tudott a felszínre jönni. Míg a hajón elegendő tartalékok vannak élelmiszerből, oxigénnel csak nagyjából 7-10 napig húzhatja a legénység anélkül, hogy a felszínre emelkednének, de hogy pontosan mikor fogyna el az oxigén, az sok tényező függvénye.

A tengeralattjárót jelenleg több mint 30 hajó és repülő és több mint 4000 ember keresi. Az argentin haditengerészet segítséget kapott az akcióban Brazíliától, Chilétől, az Egyesült Államoktól és az Egyesült Királyságtól is. Az utóbbi napokban több jelet is fogtak a keresők, amit a San Juanról származónak hittek, de ezek a feltételezések hamisnak bizonyultak. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.