Csalni próbált a választáson, de lebukott a polgármesterjelölt

Ha kicsiben csalsz a választáson, lebuksz. Nagyjából így összegezhető annak a borsodi polgármesterjelöltnek a sztorija, amiről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség írt

A főügyészség nem árulta el, hol történt a csalás, csak annyit, hogy egy 150 fős abaúji településen, 2016 júliusában, egy időközi választáson, ahol polgármestert és képviselőtesületet is választottak. Ez alapján a tippünk Szakácsi, de ez nem százszázalék. 

Szóval, egy 200 fősnél kisebb településen gondolta azt az egyik, 61 éves polgármesterjelölt, hogy feltűnés nélkül átjelent környéken élő szegényeket a saját falujába, hogy azok rá szavazzanak. Ebben a cselszövésben a társa lett "a faluban bejegyzett székhelyű turisztikai cég képviselője", egy 64 éves nő. A férfi és a nő személyesen vitték el a leendő választókat az okmányirodába és ott átjelentették őket a faluban lévő cég székhelyére illetve egyéb, a faluban található ingatlanokba. Azt ígérték nekik, hogy ezekbe az ingatlanokba beköltözhetnek és ott ingyen lakhatnak. Néhányan ténylegesen is a faluba költöztek, de a választások után onnan kijelentkeztek. A választás napján a szavazóhelyiséghez is elvitték őket, közülük néhányan ténylegesen szavaztak is.    

A választást végül így sem nyerte meg a csalással próbálkozó férfi, a csalás gyanúja miatt pedig a másik, győztes jelölt eljárást kezdeményezett a választási irodánál. Próbáltuk keresni Szakácsi polgármesterét, hogy tényleg náluk történt-e a csalás, és ő jelentette-e azt, de egész napos testületi ülés van, így nem derült ki.  

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.