Gyakornokként túlóráztatta a fiatalkorúakat az Apple kínai iPhone-gyára

külföld
2017 november 23., 08:07
comments 72

Az Foxconn tech-óriás egyik kínai gyárában, ahol iPhone X-eket szerelnek össze, „gyakornokként” foglalkoztattak fiatalkorúakat, ráadásul a megengedett 8 helyett napi 11 órában. A Honan tartományban működő gyár gyakorlatát a Financial Times leplezte le, és a lap bizonyítékokat is szolgáltatott arra, hogy a vállalatnál legalább 6 gyakornokot dolgoztattak illegálisan napi 11 órában.

A kínai törvények tiltják, hogy gyerekek heti 40 óránál többet dolgozzanak.

A gyanúba keveredett gyárban nagyjából 3000 diák dolgozik.

Az Apple azt állítja, hogy a diákok önként jelentkeztek munkára, és szerintük hagyni kell őket dolgozni, de azt elítélték, hogy a Foxconn túlóráztatja is őket. Azt azonban a Foxconn mellett az Apple is kiemelte, hogy a diákokat rendben megfizették a túlórákra is.

A Foxconn a Financial Times cikke után közleményt adott ki, ami szerint azonnal léptek az ügyben, és megtiltották a gyakornokok túlóráztatását. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.