Hégető Honorka díjat kaptak kollégáink, a 444 videósai

ÉLET
2017 november 23., 11:31
comments 64
Ács Dániel átveszi a díjat Baló Györgytől
photo_camera Ács Dániel átveszi a díjat Baló Györgytől Fotó: X Kommunikációs Központ

Száznál is több kiemelkedő pályázat közül az RTL Klub Házon kívül stábja és a 444-es Ács Dániel és Botos Tamás munkáját találta legjobbnak a Hégető Honorka Alapítvány kuratóriuma az idén.

A zsűri több munkáját is kiemelte a győzteseknek. Az RTL-es Moskovics Judit egy vidéki gyermekotthonban és egy fővárosi gimnáziumban előforduló szexuális zaklatásról készült riportjával emelkedett ki a mezőnyből, a 444 videósait epdig többek közt a kazincbarcikai mélyszegénységben élő rapper, Serrano életéről szóló filmjéért, Ács Dani 24 órás anyasági projektjéért és a Pesten élő és dolgozó szíriai kurd fodrászról, Ibrahimról szóló videójáért díjazták.

A Hégető Honorka díjat olyan videóriportok készítőinek ítéli oda a zsűri, akik különleges társadalmi érzékenységű riportokat készítenek el magas színvonalon. A díjat az RTL Klub alapította a 29 éves korában autóbalesetben elhunyt tévés szerkesztő Hégető Honorka emlékére. Rekordmennyiségű pályázat érkezett idén, soha nem volt ilyen színvonalas a mezőny a zsűri szerint. 

Különdíjat vehettek át a Telenor székházban tartott díjátadón a Szurovecz Illés - Magócsi Márton (Abcúg) és a Kálmán Mátyás - Bordás Róbert (TASZ) alkotópárosok. Előbbiek a korábban a bélapátfalvi fogyatékos intézetből a nagyvisnyói lakóotthonba kerülő, enyhe fogyatékkal élő szerelmespárról forgattak anyagot, a TASZ videóstábja pedig több civil szervezet mindennapjaival foglalkozott. 

Az alapítványi kuratóriumot Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója vezeti, Baló György, az RTL Klub műsorvezetője és Weyer Balázs, a Főszerkesztők Fórumának elnöke adta át a díjakat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.