Kitiltották a Parlamentből az anyázó László Petrát

2017 november 23., csütörtök 9:50
242

"Nem léphet be a Parlamentbe, sem az Országgyűlés Irodaházába László Petra, a pestisracok.hu munkatársa a parlamenti ciklus végéig"

- írja az MTI az Országgyűlés sajtófőnökére hivatkozva. A közlemény felidézi, hogy az operatőr hétfőn szóváltásba keveredett Szilágyi György jobbikos képviselővel az Országház folyosóján és "megsértette a képviselőt, megnyilvánulása összeegyeztethetetlen volt a parlamenti sajtótudósítói tevékenységgel".  

 A jobbikos Volner János még aznap kezdeményezte László Petra kitiltását az országgyűlésből, erre reagált most Kövér László hivatala. A hivatal a ciklus végéig tiltotta ki az operatőrt, amiből alig három hét van hátra. 

László Petra korábban a Jobbikhoz közeli N1TV munkatársa volt, de onnan elbocsátották emlékezetes rugdalózós akciója miatt. Nemrég kapott állást a kormányközeli oldalnál. 

Az esetről nem készült felvétel, arról viszont igen, amikor a feldúlt Szilágyi György más riporterek jelenlétében számonkéri az esetet László Petrán. Az operatőr elnézést kért ugyan, de a képviselőt ez láthatóan már nem hatja meg és feldúltan távozik.