Kitiltották a Parlamentből az anyázó László Petrát

botrány
2017 november 23., 10:50
comments 239

"Nem léphet be a Parlamentbe, sem az Országgyűlés Irodaházába László Petra, a pestisracok.hu munkatársa a parlamenti ciklus végéig"

- írja az MTI az Országgyűlés sajtófőnökére hivatkozva. A közlemény felidézi, hogy az operatőr hétfőn szóváltásba keveredett Szilágyi György jobbikos képviselővel az Országház folyosóján és "megsértette a képviselőt, megnyilvánulása összeegyeztethetetlen volt a parlamenti sajtótudósítói tevékenységgel".  

 A jobbikos Volner János még aznap kezdeményezte László Petra kitiltását az országgyűlésből, erre reagált most Kövér László hivatala. A hivatal a ciklus végéig tiltotta ki az operatőrt, amiből alig három hét van hátra. 

László Petra korábban a Jobbikhoz közeli N1TV munkatársa volt, de onnan elbocsátották emlékezetes rugdalózós akciója miatt. Nemrég kapott állást a kormányközeli oldalnál. 

Az esetről nem készült felvétel, arról viszont igen, amikor a feldúlt Szilágyi György más riporterek jelenlétében számonkéri az esetet László Petrán. Az operatőr elnézést kért ugyan, de a képviselőt ez láthatóan már nem hatja meg és feldúltan távozik. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt