Kitiltották a Parlamentből az anyázó László Petrát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Nem léphet be a Parlamentbe, sem az Országgyűlés Irodaházába László Petra, a pestisracok.hu munkatársa a parlamenti ciklus végéig"

- írja az MTI az Országgyűlés sajtófőnökére hivatkozva. A közlemény felidézi, hogy az operatőr hétfőn szóváltásba keveredett Szilágyi György jobbikos képviselővel az Országház folyosóján és "megsértette a képviselőt, megnyilvánulása összeegyeztethetetlen volt a parlamenti sajtótudósítói tevékenységgel".  

 A jobbikos Volner János még aznap kezdeményezte László Petra kitiltását az országgyűlésből, erre reagált most Kövér László hivatala. A hivatal a ciklus végéig tiltotta ki az operatőrt, amiből alig három hét van hátra. 

László Petra korábban a Jobbikhoz közeli N1TV munkatársa volt, de onnan elbocsátották emlékezetes rugdalózós akciója miatt. Nemrég kapott állást a kormányközeli oldalnál. 

Az esetről nem készült felvétel, arról viszont igen, amikor a feldúlt Szilágyi György más riporterek jelenlétében számonkéri az esetet László Petrán. Az operatőr elnézést kért ugyan, de a képviselőt ez láthatóan már nem hatja meg és feldúltan távozik. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.