Marad az MTVA élén a Schmidt Mária cégébe tartó Vaszily Miklós

Média
2017 november 23., 13:10
A kép jobb szélén Vaszily Miklós, az MTVA és az Echo TV egykori vezérigazgatója, az Index-lapcsalád háttércége, az Indamedia egyik tulajdonosa
photo_camera Jobbra Vaszily Miklós  Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Az MTVA vezérigazgatóját nézte ki maga mellé Schmidt Mária a BIF Nyrt.   (Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Nyrt.) ingatlanfejlesztési megavállalat igazgatóságában - írtuk szerdán a HVG-re hivatkozva. 

December 22-én tart rendkívüli közgyűlést a vállalat, és a napirendi pontok közt szerepel Vaszily igazgatósági tagságának megszavazása is. Az érintett a lapnak elismerte, hogy bekerülhet a menedzsmentbe. 

Schmidt Mária október végén szerzett többségi befolyást a cégben, miután kivásárolta a korábban Spéder Zoltán csomagját megvásárló LAC Holding-tulajdonos Horváth Lászlót. 

A 24.hu megkérdezte a közmédiát üzemeltető MTVA-t, hogy milyen változást hozhat ez az állami cég életében. 

 A lap megkeresésére a sajtóiroda azt írta, Vaszily még nem fogadta el a felkérést, de ha így is tesz, igazgatósági tagság nem ütközik az MTVA vezérigazgatói feladatkörével, így abban az esetben is marad a közmédia élén, ha megválasztják az ingatlanfejlesztő cég igazgatóságába.

Vaszily több mint két éve vezeti az MTVA-t. Egy ideig megbízott vezérigazgató volt, 2016-ban véglegesítették kinevezését. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.