Martin Schulz pártszavazással döntené el, hogy a szociáldemokraták újra beszálljanak-e a nagykoalícióba

Abban az esetben, ha eredményesek lennének a tárgyalások a CDU/CSU-val, a szociáldemokraták elnöke az SPD tagságára bízná, hogy a párt visszaüljön-e a nagykoalícióba. Martin Schulz ezt azután jelentette be, hogy a szintén a szociáldemokrata Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök arra kérte a szociáldemokratákat, hogy tárgyaljanak Merkelékkel a kormányválság megoldásáról. 

Erről Schulz a Twitterén azt írta, hogy a szövetségi elnök „drámai felhívásban” szólította párbeszédre a pártokat. 

Németországban a koalíciós tárgyalások vasárnap szakadtak meg, miután a liberális FDP otthagyta a CDU/CSU-t és a a Zöldeket, akiknek nem lenne meg a többsége a törvényhozásban. Azóta felmerült, hogy ha nincs megállapodás, akkor új választásokat kell tartani, de Frank-Walter Steinmeier elnök ezt nem akarja, inkább az SPD-re helyezett nyomást. (Spiegel)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.