Széles Gábor véletlenül bevallotta, hogy annak idején még a miniszterek kinevezése is Simicskától függött

Simicska megfúrta volna, hogy gazdasági miniszter legyek 

- ezzel a címmel közölt interjút Széles Gáborral az EgerHírek.

A lap újságírója olyan nagy lendülettel kérdez alá a milliárdosnak, hogy viszonylag hamar eljutnak a kérdéshez:

Miért nem látjuk a kormányban, mint gazdasági miniszter?

Fotó:Fotó: Széles Gábor / Facebook

Széles azt válaszolja, hogy most már a kora miatt erre nem is gondol, de korábban azért felmerült a kérdés, négy évvel ezelőtt még vállalta volna a feladatot:

"Sokszor szóba kerültem, de voltak objektív okai is, hogy nem kerültem be a kormányba. 2010-ben például azért nem, mert előtte egy évvel súlyos vírusfertőzést kaptam, ami megtámadta az egyensúlyozó ideget. Orbán Viktor többször járt nálam, gazdasági témákról beszélgettünk, de látta, hogy milyen állapotba kerültem. Körülbelül 1,5-2 évbe telt, mire felépültem. Bizonyos szempontból a legrosszabb időszakban jött a betegség."

Széles utólag sajnálja, hogy így alakult, de azt mondja, hogy a kinevezésének volt még egy akadálya a betegségén kívül. És nem, nem az, hogy egy olyan emberről beszélünk, aki nyíltan rasszista, etnikai és vallási alapon uszító szöveget oszt meg, aki Michelle Obama péniszéről posztol vagy éppen Halász Judit halálhírét terjeszti.

Nem, azért nem lehetett volna belőle miniszter, mert Simicska Lajos nem engedte volna meg Orbán Viktornak, hogy kinevezze.

EgerHírek: Bánja? Ha ez nem történik, ön lett volna a miniszter?

Széles Gábor: Akkor igen, bántam, mert az esélyem megvolt. De valószínűleg akkor sem lettem volna, mert Simicska Lajos mindig ellenségének tekintett. Az okokat nem tudom, életemben talán kétszer beszéltünk. Ő maga akadályozta volna meg a kinevezést.

(EgerHírek via hvg.hu)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.