Vasárnap Budapestre érkezik a kínai miniszterelnök, napokra lebénul a belvárosi közlekedés

2017 november 24., péntek 20:33
314

A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó miatt ránk váró, putyini dimenziójú közlekedési káoszt a BKK így foglalta össze a Facebookon:

"Külföldi delegáció közlekedésének és fővárosi tartózkodásának biztosítása miatt most vasárnaptól jövő szerdáig közlekedési korlátozásokra kell számítani a belvárosban: lezárják a forgalom elől többek között a Lánchidat, a Széchenyi István teret, az Apáczai Csere János utcát és ezek környékét, továbbá a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között. A delegáció Budapesten tartózkodásának ideje alatt a felsoroltakon kívül más fő közlekedési útvonalakat is lezárnak, ezért kérjük, hogy aki ezekben a napokban a belvárosba tart, lehetőség szerint ne gépkocsival közlekedjen, válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban az üzemelő metróvonalakat."

Az új állandó bizottság, Kína legnagyobb hatalmú testülete. Hszi balján Li Ko-csiang miniszterelnök Fotó: WANG ZHAO/AFP

A BKK hosszan-hosszan sorolja a honlapján, hogy a pesti rakpart lebénulásán túl milyen korlátozások várhatóak. Csak néhány példa:

  • Vasárnap 14-15 óra körül és szerdán 11 és 12 óra között mintegy 15-30 percre korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető útszakaszok forgalmát, a buszok sem tudnak majd odamenni.
  • Többször teljesen leáll az M1-es metró közlekedése: vasárnap 14-16 óra között, hétfőn  8 és 10 óra között, szerdán 9 és 11 óra között.
  • Hétfőn 7 és 10 óra között lezárják az Andrássy út–Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út útvonal forgalmát, több alkalommal a keresztirányú forgalmat is korlátozzák.
  • Hétfőn 15 és 23 óra között lezárják a forgalom elől a Közraktár utca–Bakáts utca–Lónyay utca–Mátyás utca által határolt területet.

De ezzel még nincs vége.

A TEK tájékoztatása szerint 2017 november 26-án 06:00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb 2017 november 29-én 14 óráig az I. és az V. kerületben biztonsági intézkedéseket rendelnek el.

A 24.hu értesülése szerint pedig egyrészt az Andrássy úton már elkezdték lehegeszteni a csatornafedeleket, másrészt elküldték a boltosokat a Bálnából, mert Orbán ott fogadja a kínai miniszterelnököt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt