Magyar orvosnő mentette meg egy utas életét a Lufthansa járatán

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Index számolt be róla, hogy egy magyar orvosnőnek köszönheti életét az a kínai állampolgár, aki rosszul lett majd klinikai halál állapotába került a Lufthansa Frankfurt-Sanghaj járatán november 11-én. A kapitány este 10 tájékán kérte az utasok segítségét, miután a férfi többször hányt, elveszítette az eszméletét, keringése leállt és légzése is összeomlott. 

A Frankfurtban élő Rádi Katalin és egy másik orvos jelentkezett és szívmasszázst alkalmazva, oxigénballonnal  megkezdték a férfi újraélesztését.

 Sikerült visszahozni a halálból a férfit, akinek háróm órán keresztül stabilizálták az állapotát, mielőtt a gép kényszerleszállást hajtott végre a szibériai Novoszibirszkben. Az orvosnő elmondása szerint a férfinek feltehetően valamilyen neurológiai betegsége lehetett, ami összefüggésbe hozható volt a rosszulléttel, de nehézkesen tudtak csak kommunikálni a férfi feleségével, mert nem beszélt nyelveket.  

A beteget leszállították a fedélzetről az orosz reptéren és átadták az egészségügyi személyzetnek. Állapotáról az Indexnek nyilatkozó Rádi Katalinnak már nem volt információja. (Index)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.