Magyar orvosnő mentette meg egy utas életét a Lufthansa járatán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Index számolt be róla, hogy egy magyar orvosnőnek köszönheti életét az a kínai állampolgár, aki rosszul lett majd klinikai halál állapotába került a Lufthansa Frankfurt-Sanghaj járatán november 11-én. A kapitány este 10 tájékán kérte az utasok segítségét, miután a férfi többször hányt, elveszítette az eszméletét, keringése leállt és légzése is összeomlott. 

A Frankfurtban élő Rádi Katalin és egy másik orvos jelentkezett és szívmasszázst alkalmazva, oxigénballonnal  megkezdték a férfi újraélesztését.

 Sikerült visszahozni a halálból a férfit, akinek háróm órán keresztül stabilizálták az állapotát, mielőtt a gép kényszerleszállást hajtott végre a szibériai Novoszibirszkben. Az orvosnő elmondása szerint a férfinek feltehetően valamilyen neurológiai betegsége lehetett, ami összefüggésbe hozható volt a rosszulléttel, de nehézkesen tudtak csak kommunikálni a férfi feleségével, mert nem beszélt nyelveket.  

A beteget leszállították a fedélzetről az orosz reptéren és átadták az egészségügyi személyzetnek. Állapotáról az Indexnek nyilatkozó Rádi Katalinnak már nem volt információja. (Index)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.