Magyar orvosnő mentette meg egy utas életét a Lufthansa járatán

ÉLET
2017 november 27., 16:40
comments 116

Az Index számolt be róla, hogy egy magyar orvosnőnek köszönheti életét az a kínai állampolgár, aki rosszul lett majd klinikai halál állapotába került a Lufthansa Frankfurt-Sanghaj járatán november 11-én. A kapitány este 10 tájékán kérte az utasok segítségét, miután a férfi többször hányt, elveszítette az eszméletét, keringése leállt és légzése is összeomlott. 

A Frankfurtban élő Rádi Katalin és egy másik orvos jelentkezett és szívmasszázst alkalmazva, oxigénballonnal  megkezdték a férfi újraélesztését.

 Sikerült visszahozni a halálból a férfit, akinek háróm órán keresztül stabilizálták az állapotát, mielőtt a gép kényszerleszállást hajtott végre a szibériai Novoszibirszkben. Az orvosnő elmondása szerint a férfinek feltehetően valamilyen neurológiai betegsége lehetett, ami összefüggésbe hozható volt a rosszulléttel, de nehézkesen tudtak csak kommunikálni a férfi feleségével, mert nem beszélt nyelveket.  

A beteget leszállították a fedélzetről az orosz reptéren és átadták az egészségügyi személyzetnek. Állapotáról az Indexnek nyilatkozó Rádi Katalinnak már nem volt információja. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.