Magyar orvosnő mentette meg egy utas életét a Lufthansa járatán

Több 444 videó?
Szeretném

Az Index számolt be róla, hogy egy magyar orvosnőnek köszönheti életét az a kínai állampolgár, aki rosszul lett majd klinikai halál állapotába került a Lufthansa Frankfurt-Sanghaj járatán november 11-én. A kapitány este 10 tájékán kérte az utasok segítségét, miután a férfi többször hányt, elveszítette az eszméletét, keringése leállt és légzése is összeomlott. 

A Frankfurtban élő Rádi Katalin és egy másik orvos jelentkezett és szívmasszázst alkalmazva, oxigénballonnal  megkezdték a férfi újraélesztését.

 Sikerült visszahozni a halálból a férfit, akinek háróm órán keresztül stabilizálták az állapotát, mielőtt a gép kényszerleszállást hajtott végre a szibériai Novoszibirszkben. Az orvosnő elmondása szerint a férfinek feltehetően valamilyen neurológiai betegsége lehetett, ami összefüggésbe hozható volt a rosszulléttel, de nehézkesen tudtak csak kommunikálni a férfi feleségével, mert nem beszélt nyelveket.  

A beteget leszállították a fedélzetről az orosz reptéren és átadták az egészségügyi személyzetnek. Állapotáról az Indexnek nyilatkozó Rádi Katalinnak már nem volt információja. (Index)