Orbán szerint a kormány nem foglalkozik ufókkal, de szívesen elolvassa a dilis ufószakértő Soros-könyvét

Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

13 millió forintot fizetett ki a Fidesz a Pesti Srácokat kiadó Gerilla Pressnek, hogy szállítson le nekik 5000 példányt Andreas Von Rétyi német ufológus és képzett összeesküvéselmélet-szakértő könyvéről Soros Györgyről. 

Ez volna a hivatalos kampányfegyvere a Fidesznek, amit egy olyan félnótás írt, akinek munkássága idáig ufók felkutatására, az illuminátusok és csillagkapuk leleplezésére és a szeptember 11-i terrortámadás világméretű összeesküvésének feltárására fókuszált.

Most a HVG meg tudott szólaltatni a kérdésben illetékeseket, akik láthatóan maguk is csak röhögnek az általuk terjesztett Soros-konspiráción: a lap szerint egyetlen olyan képviselőt sem találtak a Házban, aki olvasta volna a könyvet, sőt összesen egyet sikerült felkutatni, aki egyáltalán látta volna a kötetet, pedig azt elvileg kifejezetten a 104 fős képviselőcsoportnak vette a frakció. 

Rogán Antal propagandaminiszter egyenesen azt válaszolta a HVG-nek, hogy azért ebből a könyvből rendeltek, mert ez volt lefordítva magyarra.   

Sikerült megkérdezni Orbán Viktort is, hogy miért rendel pártja ufókutatóktól könyvet, de ő még csak nem is hallott a könyvről. 

"A kormány nevében vissza kell utasítanom a feltételezést, hogy ufókkal foglalkozunk. Nem, az ufók nem tartoznak a kormány hatáskörébe" 

- mondta Orbán, akinek fogalma nem volt arról hogy ilyen könyv létezik egyáltalán, de elolvassa, ha kezébe kerül egy példány. (HVG)