Orbán szerint a kormány nem foglalkozik ufókkal, de szívesen elolvassa a dilis ufószakértő Soros-könyvét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

13 millió forintot fizetett ki a Fidesz a Pesti Srácokat kiadó Gerilla Pressnek, hogy szállítson le nekik 5000 példányt Andreas Von Rétyi német ufológus és képzett összeesküvéselmélet-szakértő könyvéről Soros Györgyről. 

Ez volna a hivatalos kampányfegyvere a Fidesznek, amit egy olyan félnótás írt, akinek munkássága idáig ufók felkutatására, az illuminátusok és csillagkapuk leleplezésére és a szeptember 11-i terrortámadás világméretű összeesküvésének feltárására fókuszált.

Most a HVG meg tudott szólaltatni a kérdésben illetékeseket, akik láthatóan maguk is csak röhögnek az általuk terjesztett Soros-konspiráción: a lap szerint egyetlen olyan képviselőt sem találtak a Házban, aki olvasta volna a könyvet, sőt összesen egyet sikerült felkutatni, aki egyáltalán látta volna a kötetet, pedig azt elvileg kifejezetten a 104 fős képviselőcsoportnak vette a frakció. 

Rogán Antal propagandaminiszter egyenesen azt válaszolta a HVG-nek, hogy azért ebből a könyvből rendeltek, mert ez volt lefordítva magyarra.   

Sikerült megkérdezni Orbán Viktort is, hogy miért rendel pártja ufókutatóktól könyvet, de ő még csak nem is hallott a könyvről. 

"A kormány nevében vissza kell utasítanom a feltételezést, hogy ufókkal foglalkozunk. Nem, az ufók nem tartoznak a kormány hatáskörébe" 

- mondta Orbán, akinek fogalma nem volt arról hogy ilyen könyv létezik egyáltalán, de elolvassa, ha kezébe kerül egy példány. (HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.