Állig felfegyverzett milíciák védik az avokádót

A BBC izgalmas riportban számol be tancítaroi magánhadseregekről, amelyekkel az avokádótermesztők védik magukat a bűnözőktől.

A környéken korábban a drogkartellek háborúi szedték áldozataikat, de ahogy 2013-ben részletesen is megírtuk, az avokádó is lehet akkora üzlet, mint a mariuhána

Tancítaro és környéke a legnagyobb avokádótermesztő vidék Mexikóban, a gyümölcsöt az USA-ba exportálják. A környék bűnbandái védelmi pénzt próbálnak szedni a farmerektől, illetve elrabolják őket vagy gyerekeiket, hogy súlyos, akár egymillió dolláros váltságdíjat követeljenek életükért.

Ezért a rendőrséggel és az önkormányzattal együttműködve a termelők milíciákat szerveztek saját maguk védelmében. Elvben nem viselhetnének fegyvert ezek az őrök, a valóságban viszont nagyon komoly lőfegyvereik vannak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.