Déli csukás: bezár a kormány 15 kereskedőházat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 24.hu arról ír, hogy a kormány még idén bezár 15 kereskedőházat. A külügyminisztérium által üzemeltetett vállalkozások a keleti nyitás, majd déli nyitás politikai szlogen alatt meghirdetett külkereskedelmi expanziót voltak hivatva gerjeszteni, ám úgy tűnik, hogy az ambíciók túl bátrak lehettek, és nem úgy a bolt, mint gondolták. 

A pontos okokat a kormány a lap kérésére sem részletezte.

Hajdú Nóra, az Együtt párt politikusa kérte ki közérdekű adatigényléssel, hogy mely kereskedőházakat zárnak be, és így derült ki, hogy idén év végéig összesen 15 ilyen iroda búcsúzik a létezéstől.

Ötöt zárnak be Latin-Amerikában, négyet-négyet Afrikában és Ázsiában, egyet pedig Európában. 

Elsősorban a 2015-ben "déli nyitás" néven meghirdetett program kudarca látszik a mostani bezárásokon, Dél-Amerikában és Afrikában alig marad már kereskedőház. A 24.hu számítása szerint mintegy 600 millió forintba kerültek a most záró irodák. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.