Nem lesz népszavazás arról, hogy december 24-e is munkaszüneti nap legyen

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Már látszik, hogy nem jön össze a szükséges aláírás a november 28-i határidőig ahhoz, hogy december 24-e munkaszüneti nap legyen – mondta Magyar Nemzetnek Bíró Zoltán a népszavazási kezdeményezés elindítója. Bár a kezdeményező szerint „jelentős szakszervezeti összefogást” hoztak össze, mégis csak 70 ezer aláírást tudtak összegyűjteni. Ez pedig még ahhoz is kevés, hogy legalább a parlament elé kerüljön a kérdés, nemhogy a népszavazáshoz.

Bár a gyűjtésbe az MSZP , a DK és a Párbeszéd is beszállt, de nem hirdették túl az akciót. A Párbeszéd leginkább arra használta a karácsonyról szóló népszavazást, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét promózza. Ráadásul idén munkaszüneti nappá nyilvánították nagypénteket, ami tovább tompított a kezdeményezésen.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.