Nem lesz népszavazás arról, hogy december 24-e is munkaszüneti nap legyen

ünnep
2017 november 28., 15:24
comments 93

Már látszik, hogy nem jön össze a szükséges aláírás a november 28-i határidőig ahhoz, hogy december 24-e munkaszüneti nap legyen – mondta Magyar Nemzetnek Bíró Zoltán a népszavazási kezdeményezés elindítója. Bár a kezdeményező szerint „jelentős szakszervezeti összefogást” hoztak össze, mégis csak 70 ezer aláírást tudtak összegyűjteni. Ez pedig még ahhoz is kevés, hogy legalább a parlament elé kerüljön a kérdés, nemhogy a népszavazáshoz.

Bár a gyűjtésbe az MSZP , a DK és a Párbeszéd is beszállt, de nem hirdették túl az akciót. A Párbeszéd leginkább arra használta a karácsonyról szóló népszavazást, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét promózza. Ráadásul idén munkaszüneti nappá nyilvánították nagypénteket, ami tovább tompított a kezdeményezésen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.