Nem lesz népszavazás arról, hogy december 24-e is munkaszüneti nap legyen

Már látszik, hogy nem jön össze a szükséges aláírás a november 28-i határidőig ahhoz, hogy december 24-e munkaszüneti nap legyen – mondta Magyar Nemzetnek Bíró Zoltán a népszavazási kezdeményezés elindítója. Bár a kezdeményező szerint „jelentős szakszervezeti összefogást” hoztak össze, mégis csak 70 ezer aláírást tudtak összegyűjteni. Ez pedig még ahhoz is kevés, hogy legalább a parlament elé kerüljön a kérdés, nemhogy a népszavazáshoz.

Bár a gyűjtésbe az MSZP , a DK és a Párbeszéd is beszállt, de nem hirdették túl az akciót. A Párbeszéd leginkább arra használta a karácsonyról szóló népszavazást, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét promózza. Ráadásul idén munkaszüneti nappá nyilvánították nagypénteket, ami tovább tompított a kezdeményezésen.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.