Az EMMI nem engedte, hogy egy színháztörténész nyilatkozzon a HírTV-nek

Média
2017 november 29., 19:42
comments 213

Veiszer Alinda, a HírTV műsorvezetője írta ki a Facebookra, hogy meghívott volna a műsorába egy színháztörténészt, hogy a magyar színésznők helyzetéről a közelmúlt megjelent írásairól beszélgessenek. Már megvolt az időpont is, de a vendég még gyorsan írt egy levelet az Emberi Erőforrások Minisztériumának is, amiben leírta, hová menne nyilatkozni és miért.

Az EMMI-ből azonban indoklás nélkül csak annyit válaszoltak neki, hogy a szereplését nem támogatják.

„Szóval azt szeretném megkérdezni Balog Zoltán miniszter úrtól, hogy őszerinte ez segíti-e a kultúra terjesztését, amiért nyilván mindketten dolgozunk, használ e a minisztérium által(mindenki forintjaiból!) fenntartott Országos Színháztörténeti Intézetnek, hogy munkatársai nem nyilvánulhatnak meg szakemberként , valamit a minisztérium ezirányú gyakorlata hogyan viszonyul a sajtó- és szólásszabadsághoz”

- írta a műsorvezető a posztjában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.