Az EMMI nem engedte, hogy egy színháztörténész nyilatkozzon a HírTV-nek

Veiszer Alinda, a HírTV műsorvezetője írta ki a Facebookra, hogy meghívott volna a műsorába egy színháztörténészt, hogy a magyar színésznők helyzetéről a közelmúlt megjelent írásairól beszélgessenek. Már megvolt az időpont is, de a vendég még gyorsan írt egy levelet az Emberi Erőforrások Minisztériumának is, amiben leírta, hová menne nyilatkozni és miért.

Az EMMI-ből azonban indoklás nélkül csak annyit válaszoltak neki, hogy a szereplését nem támogatják.

„Szóval azt szeretném megkérdezni Balog Zoltán miniszter úrtól, hogy őszerinte ez segíti-e a kultúra terjesztését, amiért nyilván mindketten dolgozunk, használ e a minisztérium által(mindenki forintjaiból!) fenntartott Országos Színháztörténeti Intézetnek, hogy munkatársai nem nyilvánulhatnak meg szakemberként , valamit a minisztérium ezirányú gyakorlata hogyan viszonyul a sajtó- és szólásszabadsághoz”

- írta a műsorvezető a posztjában.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.