Balog Zoltán már azt is említésre méltó hírnek értékeli, hogy válaszolt egy újságírói kérdésre

2017 november 29., szerda 6:17
62

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megemlékezésre méltó történésnek értékelte, hogy közfeladatot ellátó közszereplőként hajlandó volt válaszolni egy újságíró kérdéseire! Pedig az újságíró, ez esetben az RTL Híradójának riportere még csak nem is arról kérdezte, amiről ő beszélni akart volna.

Balogot egy "magyar fiatalokért alapított díj" átadásán kapta el az RTL stábja - UPDATE: Balog tévedett, az RTL Híradója beszámolt a díjról és a díjazottakról is, 26:11-nél látható a beszámoló -, de a díjazottak helyett arról kérdezte az egykor egy kínai kormányfői látogatás idején tibeti zászlóval tiltakozó minisztert, hogy mit szól hozzá, hogy a rendőrség előállított egy, a kínai miniszterelnök látogatása ellen tibeti zászlót lengetve tiltakozó férfit.

"Van sajtószabadság, szólásszabadság, véleményszabadság van Magyarországon, úgyhogy szívük joga, hogy ezt megtegyék" - kommentálta Balog azt, hogy valaki tiltakozni mert. A kérdésre, hogy "de elvitték őket a rendőrök", Balog azt tudta felelni, hogy "a másik része pedig az, hogy ha egy ilyen ország első [valójában legfeljebb a második, akiraly] számú vezetője itt van, akkor vannak biztonsági kockázatok, vannak biztonsági igények, vannak biztonsági elvárások, a rendőrségnek kell mérlegelni ezt a két dolgot".

Vagyis, ha jól értem, a tibeti zászló lengetése kiemelt biztonsági kockázat lehet, ha ebben a szabad országban emiatt korlátozható a véleménynyilvánítás szabadsága.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt