Balog Zoltán már azt is említésre méltó hírnek értékeli, hogy válaszolt egy újságírói kérdésre

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megemlékezésre méltó történésnek értékelte, hogy közfeladatot ellátó közszereplőként hajlandó volt válaszolni egy újságíró kérdéseire! Pedig az újságíró, ez esetben az RTL Híradójának riportere még csak nem is arról kérdezte, amiről ő beszélni akart volna.

Balogot egy "magyar fiatalokért alapított díj" átadásán kapta el az RTL stábja - UPDATE: Balog tévedett, az RTL Híradója beszámolt a díjról és a díjazottakról is, 26:11-nél látható a beszámoló -, de a díjazottak helyett arról kérdezte az egykor egy kínai kormányfői látogatás idején tibeti zászlóval tiltakozó minisztert, hogy mit szól hozzá, hogy a rendőrség előállított egy, a kínai miniszterelnök látogatása ellen tibeti zászlót lengetve tiltakozó férfit.

"Van sajtószabadság, szólásszabadság, véleményszabadság van Magyarországon, úgyhogy szívük joga, hogy ezt megtegyék" - kommentálta Balog azt, hogy valaki tiltakozni mert. A kérdésre, hogy "de elvitték őket a rendőrök", Balog azt tudta felelni, hogy "a másik része pedig az, hogy ha egy ilyen ország első [valójában legfeljebb a második, akiraly] számú vezetője itt van, akkor vannak biztonsági kockázatok, vannak biztonsági igények, vannak biztonsági elvárások, a rendőrségnek kell mérlegelni ezt a két dolgot".

Vagyis, ha jól értem, a tibeti zászló lengetése kiemelt biztonsági kockázat lehet, ha ebben a szabad országban emiatt korlátozható a véleménynyilvánítás szabadsága.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.