Ennyit a jetikről

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Nagyon, az eddigieknél jóval alaposabb kutatás eredményét publikálták szerdán, ami nyomán szinte teljes biztonsággal kijelenthető, hogy 

a jetinek nézett hegyi szörnyek valójában medvék voltak. 

A jetikről szóló legendák évszázadok óta tartották magukat, a Himalája legmagasabb részein élő, félig ember, félig állat lényt rendszeresen látni vélték - teljesen más kontinenseken is. 

A Royal Society által kiadott Proceedings B nevű szaklapban megjelent tanulmány szerint egyértelműen kijelenthető, hogy a jetinek nézett lények valójában medvék voltak. Pontosabban három különböző alfajú egyed, az örvös medve, a tibeti barnamedve és himalájai barnamedve vádolható meg jetiskedéssel. A medvék mindhárom alfaja különböző, lakatlan, nagyon magas területen él, és nagy valószínűséggel őket tévesztették össze a legtöbbször a hegyi majomemberrel.

Nem ez az első eset, hogy tudósok eredtek a jetilegenda nyomába, most azonban DNS-vizsgálatokkal sikerült bizonyítani, hogy a jetik maradványainak gondolt csontok, és más maradványok valójában valaha egy-egy medvéhez tartoztak. A mintákat különböző helyekről, így magángyűjteményekből, múzeumoktól, sőt szerzetesek kolostorából szerezték be. A maradványok valójában - minden kétséget kizáróan - 23 különböző medve DNS-ét tartalmazták. Úgyhogy nagyon úgy néz ki, hogy

jetik tényleg nem léteznek, és soha nem is léteztek.

(via Guardian, Atlantic)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.