Ennyit a jetikről

ÁLLAT
2017 november 29., 10:50
comments 97

Nagyon, az eddigieknél jóval alaposabb kutatás eredményét publikálták szerdán, ami nyomán szinte teljes biztonsággal kijelenthető, hogy 

a jetinek nézett hegyi szörnyek valójában medvék voltak. 

A jetikről szóló legendák évszázadok óta tartották magukat, a Himalája legmagasabb részein élő, félig ember, félig állat lényt rendszeresen látni vélték - teljesen más kontinenseken is. 

A Royal Society által kiadott Proceedings B nevű szaklapban megjelent tanulmány szerint egyértelműen kijelenthető, hogy a jetinek nézett lények valójában medvék voltak. Pontosabban három különböző alfajú egyed, az örvös medve, a tibeti barnamedve és himalájai barnamedve vádolható meg jetiskedéssel. A medvék mindhárom alfaja különböző, lakatlan, nagyon magas területen él, és nagy valószínűséggel őket tévesztették össze a legtöbbször a hegyi majomemberrel.

Nem ez az első eset, hogy tudósok eredtek a jetilegenda nyomába, most azonban DNS-vizsgálatokkal sikerült bizonyítani, hogy a jetik maradványainak gondolt csontok, és más maradványok valójában valaha egy-egy medvéhez tartoztak. A mintákat különböző helyekről, így magángyűjteményekből, múzeumoktól, sőt szerzetesek kolostorából szerezték be. A maradványok valójában - minden kétséget kizáróan - 23 különböző medve DNS-ét tartalmazták. Úgyhogy nagyon úgy néz ki, hogy

jetik tényleg nem léteznek, és soha nem is léteztek.

(via Guardian, Atlantic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.