Itt az új vizes vébé: 21,5 milliárdba kerül a katolikus kongresszus megrendezése

politika
2017 november 29., 17:47
comments 183

„Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is” - szólnak a Biblia örök érvényű mondatai. Néha azonban érdemes azért a földön is kincseket gyűjteni, máskülönben nagyon nehéz lenne például megrendezni az Eucharisztikus Kongresszust.

2020-ban 82 év után ismét Budapesten lesz a kongresszus, és a friss Magyar Közlöny szerint

összesen 21,5 milliárdnyi közpénzt különítünk el rá.

A 2020-ban rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Társadalmi Bizottságának alakuló ülése a budavári prímási palotában 2017. június 15-én.
photo_camera A 2020-ban rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Társadalmi Bizottságának alakuló ülése a budavári prímási palotában 2017. június 15-én. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Tavaly decemberben még úgy volt, hogy csak 17.9 milliárdba kerül majd a rendezés, most azonban ezt fejelte meg a kormány még 3,6 milliárddal.

A Magyar Nemzet szerint a pluszforrásra valószínűleg azért van szükség, mert a kormány a világkongresszusra hivatkozva egy műemléki védettségű Ybl-bérházat is megvásárol a Belvárosban, a Szent István tér 15. szám alatt álló épületet, éppen a Bazilika szomszédságában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.