Két gyerekkel az első ülésen, jogsi és biztosítás nélkül vezette az Audiját a 27 éves magyar Nagy-Britanniában

külföld
2017 november 29., 15:12

A 27 éves Lakatos József Nagy-Britanniában dolgozik egy gyárban, és bizony meggyűlik a baja azzal, hogy Albionban minden annyira másképp van. Júniusban Manchester környéki otthonától nem messze állították meg a rendőrök, mert két gyerekét az első ülésen szállította, és az ellenőrzés alatt kiderült az is, hogy nincs sem jogosítványa, sem biztosítása az Audi A3-asán. Ráadásul korábban is ítélték már el hasonló szabálysértések miatt.

Lakatos a bíróságon azzal védekezett, hogy nem ismeri a brit szabályokat, mert azok teljesen mások Magyarországon, és hogy nagyon súlyos következményekkel járna a számára, ha elveszítené a jogosítványát. Na meg azzal, hogy senkinek nem ártott: nem ment neki senkinek és nem is ütött el senkit.

Utóbbi megállapításáról később kiderült, hogy igazából a munkáját nem is veszítené el, csak „nagyon megnehezítené az életét” a tiltás. A bírót nem hatották meg az érvek, Lakatost 750 fontra (azaz kb. 265 ezer forintra) bírságolták, és 9 hónapra eltiltották a vezetéstől. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.