Mégis tovább nyomoznak az iskolások pénzét hazavivő fideszes tanár ügyében

bűnügy
2017 november 29., 15:05

Az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Arapovics Miklós áprilisban tájékoztatta a tanári kart, hogy valaki visszaélt a diákokat támogató alapítvány pénzével, ami a szülők támogatásából jött össze, és ezzel egy időben eltűnt az a tanár, aki az alapítvány pénzét kezelte. K. Andrást az iskolában mindenki fideszes tanárként emlegette, mivel a Fidesz–KDNP delegálta az V. kerületi önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottságába.

A tanár ellen nyomozás indult, melynek végén elképesztő eredményre jutottak: a tanár nem lopta el az iskolapénzt, és csak azért vett ki folyamatosan pénzt a Szemerések a Szemeréért Alapítvány hivatalos bankszámlájáról, hogy azt otthon egy „külön dobozban” tartsa.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke írásbeli kérdést nyújtott be Polt Péter legfőbb ügyésznek, melyben többek közt arról érdeklődött, elfogadja-e a rendőrség eljárását. Válaszában Polt Péter azt írta, az ügyészség november 22-én felülvizsgálta a nyomozást megszüntető határozatot, és arra jutottak a döntés megalapozatlan volt.

„Erre figyelemmel a kerületi ügyészség hatályon kívül helyezte a nyomozást megszüntető határozatot, és a nyomozás folytatását rendelte el.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.