Nagyon úgy tűnik, hogy ma van a bunkó parkolás világnapja

közlekedés
2017 november 29., 16:48

X. épp a Kecskeméti utcán hajtott az Audijával, amikor a Petőfi Irodalmi Múzeum homlokzatán meglátta a Szabó Magda életéről szóló kiállítás plakátját. Úgy érezte, muszáj megnéznie a tárlatot, de olyan erős volt a vágya, hogy végre elmerülhessen Az ajtó, a Pilátus, az Abigél és a Für Elise írójának életében, hogy egyszerűen képtelen volt azzal vesződni, hogy olyan helyet találjon, amin szabályosan parkolhat.

Ezért bevágta a kocsit az utcával merőlegesen, két pad közé, teljesen elállva a járdát.

photo_camera Fotó: Olvasónk, Kolos

A kerületi önkormányzatnak régi problémája, hogy az X.-hez hasonló kultúrakedvelők szabálytalanul parkolnak ezen az útszakaszon, ezért néhány hónapja le is tettek néhány rögzített padot a járdára. Egy vérbeli irodalomrajongót azonban ilyen cselek nem tántoríthatnak el, X. is megtalálta a módját, hogy a nehezített körülmények között is parkolni tudjon.

Nem messze tőle egyébként Y. is a tilosban hagyta a Smartját, bár úgy tudni, ő a Kassák-kiállításra igyekezett.

photo_camera Fotó: Olvasónk, Kolos

Z. BMW-jét pedig a Király utcában kapták le:

photo_camera Fotó: Olvasónk, Dani

Z. valószínűleg a műemléképületek szerelmese, és muszáj volt neki a Király utcán rárántani a kormányt a járdára, hogy megnézhesse magyarországi zsinagógaépítészet gyöngyszemét, a mór építészetet utánzó Rumbach utcai zsinagógát.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.