A titkosszolgálatok elmondták a kormánynak, miért zajlik a kampány Soros ellen

POLITIKA
2017 november 30., 13:23

A kormány szerdán tárgyalta azt a hírszerzési jelentést, amit a Pintér Sándor és Lázár János készíttetett az alájuk rendelt szolgálatokkal Soros György európai befolyásáról. A jelentés egy része államtitoknak minősül. Lázár János a csütörtöki kormányinfón ezzel kapcsolatban csak az általános kormányzati hablatyot mondta el ezredszerre.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy Soros György akkor húzta ki a gyufát a magyar kormánynál, amikor a menekültválság kezdetén „meg akarta változtatni a magyar kormányzati álláspontot vagy a kormányt magát”. Lázár szerint ez már más minőséget képvisel. Hangsúlyozta, hogy a kormányt korábban nem zavarta, ha Soros által támogatott szervezetek felléptek különböző ügyek mentén, de a bevándorlás kérdése egészen más volt, mert közvetlenül érinti a magyar államiságot a magyar állam szuverenitását. Azt nem tudni, hogy mindehhez, miért volt szükség a titkosszolgálatokra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.