London polgármestere szerint Trump nem szívesen látott vendég az Egyesült Királyságban

Miután Donald Trump amerikai elnök a szélsőjobboldali Britain First párt második emberének, a gyűlölet-bűncselekményért elítélt Jayda Fransen posztjait kezdte el retweetelgetni, Theresa May brit miniszterelnök figyelmeztette, nem okos dolog egy brit szélsőjobbos szervezet videóit megosztania, de Trump erre csak annyit írt: „Ne velem foglalkozz, foglalkozz inkább az Egyesült Királyságban zajló radikális iszlám pusztításával!”

A diplomáciai Twitter-balhé újabb állomásaként London – egyébként muszlim – polgármestere, Sadiq Khan adott ki egy nyilatkozatot, amiben azt írta, szerinte ezek után Trump nem szívesen látott vendég az Egyesült Királyságban, és azt javasolta Theresa May-nek, hogy vonja vissza Trump meghívását, amíg az ügy nem rendeződik.

Sadiq Khan, London főpolgármestereFotó: Ben Stansall / AFP

Szerinte a kormányfőnek minden befolyását latba kell vennie, hogy elérje, hogy Trump törölje a posztjait, és kérjen bocsánatot a brit néptől, mert Trump tweetjeit „sok brit, aki szereti Amerikát és az amerikaiakat a két ország közötti speciális kapcsolat elárulásának fogják látni”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.