Üzembe állt a Tesla rekordméretű lítiumionos akkumulátora

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 100 megawattos akkumulátortelep hivatalosan pénteken kezdte volna meg a működését Dél-Ausztrália államában, de némi energiát már csütörtökön is szolgáltatott, mert a nagyon meleg időjárás miatt váratlan igény lépett fel erre. Az államban évek óta problémát jelentenek az áramkimaradások. 

Fotó: Tesla

Musk egy Twitteren kötött fogadása után a Tesla 100 nap alatt építette meg a telepet, amit a francia Neoen által fenntartott Hornsdale szélturbina-telepéhez kapcsolnak hozzá. A teleptől azt várják, hogy segítsen megelőzni az olyan incidenseket, mint ami például tavaly történt, amikor az egész államban elment az áram. 

Teljesen feltöltve a telep 30 ezer otthont tud egy órán át ellátni árammal, de a fő feladata inkább az lesz, hogy támogassa és stabilizálja az eddig kiépített elektromos hálózatot. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.