Vicccsoportba került a házigazda Oroszország a világbajnokságon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Június 14-én Oroszország–Szaúd-Arábia meccsel indul a 2018-as focivébé. A házigazda oroszok nagyon könnyű csoportba kerültek, a D csoport tűnik a legerősebbnek. A legkiegyensúlyozottabb a visszafogottan érdekes csapatok csoportja, a H. 

Ez lett a vébé csoportbeosztása: 

A csoport: Oroszország, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Uruguay 

B csoport: Portugália, Spanyolország, Marokkó, Irán

C csoport: Franciaország, Ausztrália, Peru, Dánia 

D csoport: Argentína, Izland, Horvátország, Nigéria  

E csoport: Brazília, Svájc, Costa Rica, Szerbia

F csoport: Németország, Mexikó, Svédország, Dél-Korea

G csoport: Belgium, Panama, Tunézia, Anglia 

H csoport: Lengyelország, Szenegál, Kolumbia, Japán

(A 14 európai csapatból legfeljebb kettő kerülhetett egy csoportba. A többi zónából nem sorsoltak össze egy csoportba országokat.)

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin mellett számos világsztár vett részt a sorsoláson, a brazil legenda, Pelé kerekesszékben jelent meg.

Elődöntőben az egyik ágon brazil-francia meccs lehet, a másik ágon már a negyeddöntőben összejöhet a spanyol-argentin, a győztes az elődöntőben a németekkel játszhat. Már amennyiben bejön a papírforma. 

De alakulhat máshogy is: itt lehet lejátszani a lehetőségeket.

Fotó: MLADEN ANTONOV/AFP
Fotó: MLADEN ANTONOV/AFP
Infantino FIFA-elnök és Vlagyimir PutyinFotó: MLADEN ANTONOV/AFP
Legalább a sorsoláson volt olasz, Fabio Cannavaro, aki a saját csapatát nem tudta húzniFotó: YURI KADOBNOV/AFP

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.