Kamu szakértők névsorával lobbizott Trump az adócsökkentés megszavazásért

Tbg
külföld
2017 december 02., 20:27
comments 44

Egy 137 neves listát mutogattak Donald Trumpék és republikánus szenátorok azért, hogy támogatást szerezzenek a végül a szombaton a Szenátusban is sebtiben átnyomott adócsökkentés támogatásához, írja a The Intercept.

A lista a RATE-szövetség néven futott, és Trump azt állította róla, neves üzletemberek, közgazdászok gondolják, hogy a most átnyomott törvénycsomag, fellendíti az amerikai gazdaságot, munkahelyeket teremt. (Egyelőre úgy néz ki, az adócsökkentéssel nem a középosztály fog jól járni.)

Az Intercept végigbogarászta a listát, és nem nagyon talált komolyan vehető nevet köztük, sokuk nem dolgozik közgazdászként, vagy olyan szervezet tagja, amely ugyan nevében gazdasággal foglalkozik, tagjai között azonban nem elvárás a végzettség is.

Közben a Washington Post arról ír, a chicagói egyetem által készített, neves közgazdászok megkérdezésével készült felmérés szerint 38-ból 38 közgazdász találja úgy, hogy a mostani adócsökkentés komoly költségvetési deficitet fog okozni.

A Szenátusban épp emiatt egy republikánus nem is támogatta a javaslatcsomagot. (WaPo/The Intercept)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.