Kubatov Gábor a pártállami időket emlegeti a Fradi elleni szigorítás miatt

sport
2017 december 02., 08:46
comments 101

Az ítélet a pártállami időket idézi. Akkor volt szokás, hogy az emberek nem mertek fellebbezni a hatóságok döntése ellen, mert a másodjára rendre sokkal súlyosabb büntetést kaptak” - mondta Kubatov Gábor az Origónak adott interjújában, miután az MLSZ fellebbviteli bizottsága múlt csütörtökön 10 millió forintra súlyosbította a Fradi pénzbüntetését a Debrecen elleni bajnoki találkozón történt tömegverekedés miatt.

Az eredeti büntetés összege november elején még csak 3 millió forint volt, valamint elrendelte, hogy  hogy a következő három meccsre le kell zárni a  Groupama Aréna „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorait. Kubatovék azonban fellebbeztek, mert igazságtalannak tartották a döntést. Ebből lett a még nagyobb büntetés. 

photo_camera Fotó: Fotó: Facebook/Pócs János

Kubatov azt is megjegyezte, hogy ha nem lenne jóban Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével, akkor azt mondaná, hogy ez egy nagyon cinikus döntés volt. Hozzátette, hogy ebben az esetben nem csányi döntött. 

Jelen helyzetben nem arról van szó, hogy kétségbe vonnánk a büntetés jogosságát, hanem annak a mértékét, a 10 millió forintot sokalljuk és vitatjuk. Bíztam benne, hogy a 3 meccsre szóló szektorbezárásból legalább kettőt fel fognak függeszteni” - értékelte a másodfokú döntést Kubatov, aki szerint az MLSZ fegyelmi bizottságának ezzel azt üzeni a többi klubnak, hogy ne fellebbezzenek, mert rosszul járnak. 

Arról egyelőre nem döntöttek, hogy az ügyet elviszik-e a sportdöntő bíróságig. Ha találkozik Csányi Sándorral, még beszélnek erről. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.