Orbán nem kívánja kommentálni a Simicska-interjút

Tbg
politika
2017 december 02., 18:47
comments 124

„A miniszterelnök az ország és a magyar emberek számára fontos kérdésekkel foglalkozik. Egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett nyilatkozatait, aki 2015 februárjában és azóta többször is nyomdafestéket nem tűrő szavakkal beszélt Magyarország miniszterelnökéről, nem kívánjuk kommentálni”

– ezt válaszolta Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az Indexnek.

A lap arró érdeklődött, mi a véleménye a miniszterelnöknek arról, hogy egykori jóbarátja, a Fidesz gazdasági hátterét felépítő milliárdos lehazaárulózta a miniszterelnököt.

Simicska Lajos az RTL Klubnak adott interjút, amelyben elmesélte, Orbán nála érdeklődött, hogy mennyiért lehetne megvenni az ország egyik nagy kereskedelmi tévéjét, az RTL Klubot.

Simicska azt válaszolta, ehhez 100 milliárd forint kéne, mire Orbán azt válaszolta, „majd a Roszatom megveszi neki”. Simicska szerint itt telt be nála a pohár, és ezért tartja hazaárulónak Orbánt.

A sztori hitelességét persze lehetetlen ennél jobban ellenőrizni, mindenesetre tény:

  • A TV2 furcsa módon váltott tulajdonost, és lett az Orbán-kormány propagandagépezetének egyik leghatékonyabb médiája
  • A Roszatom pedig itt van Magyarországon, és köszöni szépen, jól érzi magát a paksi bővítés miatt

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.