Vadvízi evezős pálya épül az Alföldön Kiskörénél

Tbg
sport
2017 december 02., 18:31
comments 65

A Tisza-tó környéke újabb komoly turisztikai fejlesztés helyszíne lehet, mivel raftingpályát terveznek építeni 2-2,5 milliárd forintból Kiskörénél, írja a Hvg.

A vadvízi evezés jó pár éve ismert a magyar túrázók körében, de általában Szlovákia, Szlovénia vagy Ausztria hegyei között kell keresni az erre alkalmas folyószakaszokat, kialakított pályákat.

„A szó szoros és elvont értelmében is meredek ötlet, úgy tudjuk, régóta dédelgetett elképzelése a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ), a szervezet 1,5 hónappal ezelőtti konferenciáján azonban már megvalósítható-megvalósítandó lehetőségként vetődött fel. Jó ideje tudható ugyanis, hogy a kormány 80-100 milliárd forintot tervez az aktív turisztika fejlesztésére fordítani az elkövetkező években” – írja a Hvg.

A lap megkérdezte az ügyben Révész Máriuszt, az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztost, aki bevalotta, őt is meglepte az ötlet, de Európában másutt is van már 4-6 méteres szintkülönbségre épített raftingpálya, ez sem fog tehát kilógni a sorból.

Az ötletet is a Tisza-tó adhatta, ahol egy ideje működik egy hallépcső, amely 1500 méter hosszú és 30 buktató van rajta.

A Tisza-tó környékén, Tiszafüreden épült meg egy évvel ezelőtt az ország első kerékpáros kilátója:

link Forrás

(Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.