Vadvízi evezős pálya épül az Alföldön Kiskörénél

Tbg
2017 december 2., szombat 18:31
67

A Tisza-tó környéke újabb komoly turisztikai fejlesztés helyszíne lehet, mivel raftingpályát terveznek építeni 2-2,5 milliárd forintból Kiskörénél, írja a Hvg.

A vadvízi evezés jó pár éve ismert a magyar túrázók körében, de általában Szlovákia, Szlovénia vagy Ausztria hegyei között kell keresni az erre alkalmas folyószakaszokat, kialakított pályákat.

„A szó szoros és elvont értelmében is meredek ötlet, úgy tudjuk, régóta dédelgetett elképzelése a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ), a szervezet 1,5 hónappal ezelőtti konferenciáján azonban már megvalósítható-megvalósítandó lehetőségként vetődött fel. Jó ideje tudható ugyanis, hogy a kormány 80-100 milliárd forintot tervez az aktív turisztika fejlesztésére fordítani az elkövetkező években” – írja a Hvg.

A lap megkérdezte az ügyben Révész Máriuszt, az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztost, aki bevalotta, őt is meglepte az ötlet, de Európában másutt is van már 4-6 méteres szintkülönbségre épített raftingpálya, ez sem fog tehát kilógni a sorból.

Az ötletet is a Tisza-tó adhatta, ahol egy ideje működik egy hallépcső, amely 1500 méter hosszú és 30 buktató van rajta.

A Tisza-tó környékén, Tiszafüreden épült meg egy évvel ezelőtt az ország első kerékpáros kilátója:

(Hvg)