Egy Tesla sportautót lőne ki a világűrbe Elon Musk

Általában sem feltétlen könnyű követni, hogy éppen min dolgozik Elon Musk, de a hétvégén az is nehezítette a dolgot, hogy ráadásul összevissza kezdett kommunikálni az új tervéről. 

A SpaceX vezérigazgatója péntek este rakott ki egy posztot Twitterre arról, hogy legújabb típusú rakétájával, a Falcon Heavy-vel ki akar lőni egy Tesla Roadster sportautót a világűrbe. 

Ekkor a Verge újságírói rákérdeztek Musknál, hogy ezt komolyan gondolja-e, mire visszaért emailben, hogy persze, majd nem sokkal Twitteren írta, hogy csak kitalálta az egészet. Közben azonban úgy tűnik, hogy mégsem: Musk terveire rálátó források szerint komolyan az a terv, hogy a Teslát egy rakétán a világűrbe küldjék. 

Musk már korábban utalt rá, hogy nem lehet kizárni annak a lehetőségét, hogy a Falcon Heavy felrobban majd az első útja során, és ezért a létező legidiótább dolgot akarja rápakolni a rakétára. Úgy fest, erre a korábbi felvetésére lehet válasz a sportautó. Egyelőre nem tudni arról, mikorra terveznék a kilövést, ahogy arról sem, hogy a SpaceX egyáltalán rendelkezike-e már a megfelelő engedélyekkel. 

A Falcon Heavy a korábbi Falcon 9-es rakéta továbbfejlesztett, jóval masszívabb változata, gyakorlatilag három darab Falcon 9-es összetapasztva. A SpaceX abban bízik, hogy ezzel a rakétával valósíthatják majd meg a Hold- és Mars-misszióikat. Az elmúlt év során a rakéta egyes elemeit már tesztelte a vállalat, de az első kilövésre még várni kell. Musk korábban arról beszélt, hogy erre akár 2018 januárjában is sor kerülhet. (Verge)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.