Guy Verhofstadt is aláírta a Momentum népszavazási kezdeményezését a civiltörvény ellen

POLITIKA
2017 december 03., 13:55
comments 107
Guy Verhofstadt 2017. november 19-én Antwerpenben.
photo_camera Guy Verhofstadt. Fotó: Nicolas Maeterlinck/Belga/AFP

A pártelnök Fekete-Győr András posztolt videót arról, ahogy a liberálisok európai frakciójának vezetője, az egykori belga miniszterelnök Guy Verhofstadt épp aláírja a Momentum népszavazási kezdeményezését a civiltörvény ellen. A mozgalomból lett pártnak 200 ezer aláírásra van szüksége ahhoz, hogy a referendum kiírható legyen, a poszt alapján Fekete-Győrék már 25 ezer felett járnak. Verhofstadt aláírása természetesen csak szimbolikus, hiszen nem magyar állampolgár. 

link Forrás

A Kúria által három hete hitelesített kérdés így szó:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt?

Verhofstadt közismerten nagy kritikusa Orbán Viktor rendszerének, legutóbb áprilisban olvasott be szenvedélyesen a magyar miniszterelnöknek az Európai Parlamentben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.