Megszűnik a hagyományos, visszaváltható szódapatron

A répcelaki szénsavtermelő Liss Kft. honlapján hozta nyilvánosságra az elkerülhetetlent: január elsejével a cég felhagy a hagyományos, visszaváltható szódapatronok gyártásával, és kizárólag eldobható patront forgalmaznak majd. A változás súlyos pluszköltségekkel is jár majd a klasszikus szódafogyasztókra nézve: a tízdarabos doboz eddigi 300-400 forintos ára jövőre 1000-1250 forintra emelkedik majd, ami literenként 100 forinttal emeli meg a házi szóda készítését. Az így összeadódó ár akár 50 százalékkal is meghaladhatja egy palack ásványvíz árát - írja a hírről elsőként beszámoló hvg.hu.

A cég igazgatója, Érdi Zoltán azt nyilatkozta a lapnak, hogy jó 15 éve napirenden van a technológiaváltás, addig tolták amíg lehetett. Eddig lehetett. Számolnak a piacvesztéssel, de a lépés elkerülhetetlen volt. (hvg.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.