Megszűnik a hagyományos, visszaváltható szódapatron

Történelem
2017 december 03., 16:18
comments 203

A répcelaki szénsavtermelő Liss Kft. honlapján hozta nyilvánosságra az elkerülhetetlent: január elsejével a cég felhagy a hagyományos, visszaváltható szódapatronok gyártásával, és kizárólag eldobható patront forgalmaznak majd. A változás súlyos pluszköltségekkel is jár majd a klasszikus szódafogyasztókra nézve: a tízdarabos doboz eddigi 300-400 forintos ára jövőre 1000-1250 forintra emelkedik majd, ami literenként 100 forinttal emeli meg a házi szóda készítését. Az így összeadódó ár akár 50 százalékkal is meghaladhatja egy palack ásványvíz árát - írja a hírről elsőként beszámoló hvg.hu.

link Forrás

A cég igazgatója, Érdi Zoltán azt nyilatkozta a lapnak, hogy jó 15 éve napirenden van a technológiaváltás, addig tolták amíg lehetett. Eddig lehetett. Számolnak a piacvesztéssel, de a lépés elkerülhetetlen volt. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.