Olyan remízt építettek az EU pénzén, hogy nem tud beállni a villamos

A magyar építőipar és az EU-források felelős felhasználásának nyílt emlékmű Újbudán, ahol a közel harmilliárd forintból felújított kocsiszínnek csak egyetlen egy hibája van:

nem férnek bele a villamosok.

Az Index írta meg, hogy a felújított budafoki remíznél sajnos van egy oszlop, ami miatt a Forgalmi utcával párhuzamos vágányra egyszerűen nem lehet bemenni. A BKV szerint a kivizelező Strabag Építő Kft. hibázott, és az oszlopot át fogják helyezni.

A budafoki remízt azért kellett felújítani, mert már olyan bonyolult volt a rendszere, hogy nehézkes volt a villamosok mozgatása. A nagy részét elbontották, új vágányhálózatot, új csarnokokat és új irodaházakat építettek. 2016 júlusában kezdték, a beruházást 99,44%-ban az Európai Unió és 0,56%-ban a magyar állam finanszírozza.

FRISSÍTÉS 14:42

Cikkünk megjelenése után levelet kaptunk a BKK-tól, amely szerint:

"Tekintettel a terület teljes beépítettségére, az akadályt jelentő oszlop csak két másik oszloppal váltható ki. Az új oszlopok helyének kijelölése és azok alapozása már megtörtént. A beton kellő szilárdságának elérése után kerülhet sor az oszlopok beemelésére és a felsővezeték átterhelésére. Mindez december közepéig megvalósul.

Így valótlanok azok az állítások, amelyek szerint „használhatatlan az új BKK remíz”. Egyelőre tart a kivitelezés, a tévesen megjelent információkkal ellentétben nem történt meg a kocsiszín átadása, a hibajavítás még a műszaki átadás előtt befejeződik, tehát ez semmilyen hatással sincs a kocsiszín jövőbeni üzemeltetésére."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.