A Juventus feljelentett egy román klubot címerlopás miatt, erre lebuktattak egy magyar csapatot

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Nevet és címert kell változtatnia egy román első osztály focicsapatnak, miután az olasz Juventus felszólította erre - írja az nso. A román csapatot Juventusnak Bucurestinek hívják, a címere pedig elég egyértelmű koppintása az olaszok régi címerének:

Fotó: Emanuel Rosu/Twitter

Ez amúgy nem az a román Juventus, amelyiket még 1924-ben alapítottak. 1992-ben hozták létre, tavaly jutottak fel, ki is esnek valószínűleg a másodosztályba. és mégcsak nem is az egyetlen román csapat, aminek nevet kell változtatnia, nemrégi a portugál Benfica küldött a Juventushoz hasonló felszólítást, igaz, egy jelentéktelen negyedosztályú csapatnak. A román Juventus alighanem már így játssza végig a bajnokságot, mert a szabályok szerint menet közben nem változtathatnak nevet.

Ami viszont a legviccesebb része a sztorinak hogy a Juventus panaszáról író román újságíró twittjére számos lekoppintott címert küldtek be a világ minden részéről. És egyszercsak felbukkant egy mexikói mintára készült magyar címer. 

Az balra bizony tényleg a Kisvárda címere, jobbra Mexikó legnépszerűbb csapataé, a  Guadalajaráé. A mexikói klubot 1906-ban alapították, a Kisvárda 1911-es, egyiknek sem ez az eredeti címere, de a mostaniak közül a mexikói a régebbi. A Kisvárda 2013-ban váltott a mostani címerére, ami kétségtelenül más, hiszen egy sisak helyett labda van rajta, és a Kisvárda belső pajzsa sem azonos a mexikóival. 

De azt mindenképpen írjuk Seszták Miklós miniszter úr NBI-be törő csapata javára, hogy a nevüket nem változtatták Guadalajarára. 

És az megvolt, amikor Tállai András mezőkövesdi csapata BL-labdát tervezett a címerébe?

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.