A Juventus feljelentett egy román klubot címerlopás miatt, erre lebuktattak egy magyar csapatot

futball
2017 december 05., 15:45
comments 81

Nevet és címert kell változtatnia egy román első osztály focicsapatnak, miután az olasz Juventus felszólította erre - írja az nso. A román csapatot Juventusnak Bucurestinek hívják, a címere pedig elég egyértelmű koppintása az olaszok régi címerének:

photo_camera Fotó: Emanuel Rosu/Twitter

Ez amúgy nem az a román Juventus, amelyiket még 1924-ben alapítottak. 1992-ben hozták létre, tavaly jutottak fel, ki is esnek valószínűleg a másodosztályba. és mégcsak nem is az egyetlen román csapat, aminek nevet kell változtatnia, nemrégi a portugál Benfica küldött a Juventushoz hasonló felszólítást, igaz, egy jelentéktelen negyedosztályú csapatnak. A román Juventus alighanem már így játssza végig a bajnokságot, mert a szabályok szerint menet közben nem változtathatnak nevet.

Ami viszont a legviccesebb része a sztorinak hogy a Juventus panaszáról író román újságíró twittjére számos lekoppintott címert küldtek be a világ minden részéről. És egyszercsak felbukkant egy mexikói mintára készült magyar címer. 

link Forrás

Az balra bizony tényleg a Kisvárda címere, jobbra Mexikó legnépszerűbb csapataé, a  Guadalajaráé. A mexikói klubot 1906-ban alapították, a Kisvárda 1911-es, egyiknek sem ez az eredeti címere, de a mostaniak közül a mexikói a régebbi. A Kisvárda 2013-ban váltott a mostani címerére, ami kétségtelenül más, hiszen egy sisak helyett labda van rajta, és a Kisvárda belső pajzsa sem azonos a mexikóival. 

De azt mindenképpen írjuk Seszták Miklós miniszter úr NBI-be törő csapata javára, hogy a nevüket nem változtatták Guadalajarára. 

És az megvolt, amikor Tállai András mezőkövesdi csapata BL-labdát tervezett a címerébe?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.