Miheil Szaakasvili a háztetőre menekült Kijev közepén és azzal fenyegetőzött, hogy leugrik

külföld
2017 december 05., 07:18
comments 44

Kedden hajnalban különleges ügyészek jelentek meg Mihail Szaakasvili kijevi lakásánál, hogy átkutassák azt. A grúz elnökből ukrán kormányzóvá vált, majd ukrán állampolgárságától a vele durva konfliktusba kerülő Porosenkó elnök által megfosztott, kalandos életű politikus erre kimászott a tetőre és leugrással fenyegetőzött. A helyszínre különleges alakultok, túsztárgyalók és tüntetők érkeztek. Az egészet élőben adta az ukrán média, így azt is, ahogy a konfliktus végén a rohamrendőrök magukkal visznek egy zsákba dugott fejű embert, minden bizonnyal Szaakasvilit.

link Forrás

Az e pillanatban is folyó élő közvetítésben az látszik, hogy bőven maradtak még rendfenntarók és járókelők is az épület előtt.

Szaakasvili történetének magyar szála, hogy az Orbán miniszterelnökkel jó kapcsolatot ápoló politikus idén a Balatonnál nyaralt a családjával. Ekkor sokan gondolták, hogy Orbántól kér menedéket, de végül távoztak az országból.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.