Miheil Szaakasvili a háztetőre menekült Kijev közepén és azzal fenyegetőzött, hogy leugrik

külföld
2017 december 5., 7:18
comments 44

Kedden hajnalban különleges ügyészek jelentek meg Mihail Szaakasvili kijevi lakásánál, hogy átkutassák azt. A grúz elnökből ukrán kormányzóvá vált, majd ukrán állampolgárságától a vele durva konfliktusba kerülő Porosenkó elnök által megfosztott, kalandos életű politikus erre kimászott a tetőre és leugrással fenyegetőzött. A helyszínre különleges alakultok, túsztárgyalók és tüntetők érkeztek. Az egészet élőben adta az ukrán média, így azt is, ahogy a konfliktus végén a rohamrendőrök magukkal visznek egy zsákba dugott fejű embert, minden bizonnyal Szaakasvilit.

Az e pillanatban is folyó élő közvetítésben az látszik, hogy bőven maradtak még rendfenntarók és járókelők is az épület előtt.

Szaakasvili történetének magyar szála, hogy az Orbán miniszterelnökkel jó kapcsolatot ápoló politikus idén a Balatonnál nyaralt a családjával. Ekkor sokan gondolták, hogy Orbántól kér menedéket, de végül távoztak az országból.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt